DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Force India lőtávolon belül akar maradni

Amíg nem érkezik meg a B-autó, komoly reményei nem lehetnek a Force India F1-es csapatának, legfeljebb abban bíznak, hogy a Lotus és az STR, s nem a McLaren és a Manor felé indulnak el...

Az európai szezon kezdete már jó ideje hagyományosan az első komolyabb fejlesztési csomagok érkezésével jár a Formula-1-ben – nem úgy a Force India esetében, akik a tesztszezon elejének kihagyásával komoly hátrányt gyűjtöttek össze, s a fejlesztés, a „B-autó” érkezése is várat magára. A csapat közleménye szerint a VJM08 feljavított változata legkorábban az Osztrák Nagydíjon érkezhet meg, amíg még három versenyt „túl kell élni”.

Vijay Mallya csapatfőnök jól tudja, hogy a helyzet nem éppen szívderítő, éppen ezért reális célokat fogalmaz meg istállójával szemben a most következő időszakra: „A tempónk versenyről versenyre fejlődik, de még várnunk kell arra, hogy nagy előrelépést tegyünk. Optimista vagyok a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban, keményen dolgozunk azért, hogy a lehető leghamarabb a pályára tudjuk vinni őket.”

„A célunk, hogy a következő pár versenyen a körülöttünk lévő csapatok lőtávolon belül maradjanak. Jelenleg a bajnoki negyedik helytől csak 12 pont a lemaradásunk, szóval továbbra is keményen kell harcolnunk, és pontokat gyűjteni, amikor csak tudunk” – mondta Mallya, aki azt is hangsúlyozta, hogy a jelenleg igen szoros középmezőnyben apró változtatások is komoly előrelépéseket hozhatnak.

perez_kvjat_15



„Tudjuk, hogy a VJM08 még nincs ott, ahol szeretnénk, s kemény munka vár ránk, ha ki akarjuk hozni azt, ami benne rejlik. Még mindig a szezon elején tartunk, de így is érdemes megfigyelni, milyen közel vannak egymáshoz a középmezőnybeli csapatok. Olykor akár tíz autót is csupán fél másodperc választ el egymástól, ami azt jelenti, hogy minden egyes fejlesztés komoly hatással lehet az eredményeinkre.”

A Force India jelenleg a 8. helyen áll a csapatok versenyében, csak a két még pont nélküli istállót, a McLarent és a Manort megelőzve. Tény és való viszont, hogy egyelőre nem szakadt szét az üldözőboly, hiszen a 11 pontos silverstone-i istálló előtt az egyaránt 12-12 egységgel rendelkező Lotus és Toro Rosso, a 19 pontos Sauber és a 23 pontos Red Bull áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: