DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: A Formula-1 már nem elég nagy kihívás

A korábbi F1-es pilóta, Mark Webber szerint a jelenlegi élmenők is egyetértenek a véleményével, csak nem mondhatják ki azt: mint mondta, a legjobbak számára is csalódás a jelenlegi helyzet.

Az újgenerációs Formula-1-es autókkal kapcsolatban az egyik legfontosabb kritika, hogy a vezetésük túl könnyű fizikailag, mivel a kanyarsebességek csökkentek – részint a kevesebb leszorítóerő miatt, részint pedig azért, mert a pilóták spórolniuk kell az abroncsokkal. Az F1i című lapnak adott interjújában a sportágban több mint egy évtizedet eltöltő Mark Webber többek közt erről is beszélt: szerinte az F1 egyszerűen nem jelent elég nagy kihívást.

„Szomorú, hogy nem találták meg az egyensúlyt. Talán a legjobb, ami az elmúlt öt esztendőben történt, hogy hozzáadtak a dolgokhoz egy kis szikrázást. A fizikai résznek sokkal hangsúlyosabbnak kellene lennie, előnyt kellene jelentenie annak, ha valaki jól képzett ezen a téren” – mondta Webber, aki egy másik sportággal is összehasonlította az F1-et ebből a szempontból:

webber_2015_2



„Nem hiszem, hogy a teniszben Roger Federer azt akarná, hogy lejjebb kerüljön a háló. A versenyzőknek ösztönzésre van szüksége” – folytatta az ausztrál, aki ezt követően meglepően őszinte hangnemre váltott: „Nem voltam annyira tehetséges, mint némelyik ellenfelem, ezért értem el csak annyi eredményt, amennyit. De a nálam tehetségesebb srácok sem voltak elégedettek. Michael például nagyon csalódott volt, amikor visszatért: persze, már nem volt a csúcson, de egyértelműen csalódott volt amiatt, hogy a versenyzés már nem volt olyan, mint korábban.”

Az ausztrál emellett állítja, hogy több jelenlegi versenyző is osztja a véleményét, még ha nyilvánosan nem is szólalhatnak fel az F1 ellen: „A mezőny élén található pilóták nevében is beszélek most, akik nem mondhatják meg, hogy mit éreznek valójában. De most helyettük is beszélek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: