DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Sosem lehetsz elég jó

Bár a Toro Rosso F1-es újoncát frusztrálják a műszaki meghibásodások miatti kiesések, mégis próbál csak a saját dolgára koncentrálni, mivel alapvetően mindig magában keresi a hibát, és tudja, mindig van hova fejlődni.

Sokan számítottak arra, hogy a 17 évesen, mindössze egy formulaautós szezonnal a háta mögött az F1-be érkező Max Verstappen az első négy versenyből csupán egyet fog befejezni, ám arra nem, hogy ez önhibáján kívül lesz így. Amíg a kritikusok folyamatos vezetői hibákat és törés-zúzást vetítettek előre, addig a holland valójában nagyon is fegyelmezett, kiegyensúlyozott és jó teljesítményt nyújtott eddig a pályán, csupán az autója nem volt partner a jó eredmények elérésében.

Verstappen Ausztráliában, Kínában és Bahreinben is a pontszerző helyekért harcolt, amikor a Renault erőforrásához köthető hiba miatt az STR10 felmondta alatta a szolgálatot. Egy versenyt tudott csak eddig befejezni az F1-ben, a Maláj Nagydíjat, ott meg is szerezte első pontjait egy bravúros 7. helyes befutóval.



Bár frusztrálja, hogy önhibáján kívül nem szerepel több pont a neve mellett a világbajnoki tabellán, de előretekint, és nem földbe döngölni akarja a Renault-t a hibákért, hanem biztatni és segíteni őket a maga módján, mivel ez mindannyijuk közös érdeke. „Vannak problémáink, de van rá két hetünk a következő, barcelonai versenyig, hogy megoldjuk ezeket. Nagyon fontos, hogy minden gördülékenyen működjön a Renault háza táján, de számunkra a legfontosabb az, hogy pozitívak maradjunk, és jól tudjunk együtt dolgozni velük a folytatásban” – idézi a gpupdate.net az ifjú hollandot, aki rögtön hozzátette, neki is javulnia kell mindenben, nemcsak a motorpartnernek.

„Mindig az a célom, hogy fejlesszem magam. Sosem lehetsz elég jó, mindig lehet jobban is csinálni. Szerintem mi még minden szinten fejlődhetünk, például a bokszkiállások tekintetében is” – mondta. 

Hogy milyen célkitűzésekkel vág neki az európai versenyszezonnak? „Alapvetően ugyanaz lesz a célom, mint az első négy versenyen volt. Az autónk jó, és most olyan pályák jönnek, amiket nagyon jól ismerek, ami szintén könnyebbség lesz. Remélhetőleg a pontokért harcolhatunk majd” – tette hozzá végül a már csak nevéből adódóan is mindig a maximumra törekvő Verstappen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: