DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Red Bull: Ricciardo van olyan jó, mint Vettel

A mindkét versenyzőt felkaroló, és energiaitalos F1-es csapatba juttató Helmut Marko vélekedik így. De hiába az ütőképes pilóta, a motor hiányosságai megakadályozzák, hogy a Red Bull eredményes legyen.

Egy évvel ezelőtt, amikor Daniel Ricciardo első alkalommal vezetett versenyképes autót a Red Bullnál, és rögtön legyőzte négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt, az ausztrál pilóta megítélése az egekbe szökött, kivételes tehetségként kiáltották ki. Vettel a Ferrarihoz igazolt, a kocka pedig fordult: most, hogy a német remekel az olasz csapattal, Ricciardo viszont szenved a motorhátrányban levő Red Bullnál, sokan már el is felejtették az előző idény krónikáját.

„Azt a kapcsolatot éveken keresztül építettük fel, de nem maradtunk üres kézzel” – idézi a német Auto Bild Helmut Markót, a Red Bull tanácsadóját, aki Vettel távozásáról beszélt. „Daniel már bebizonyította, hogy ugyanaz a szintje, mint az övé. Természetesen Sebastian erős volt, de Daniel tavaly megmutatta, egyáltalán nem alsóbbrendű sebesség tekintetében.” Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy boldogabbak Vettel nélkül.



Vettel utódja a csupán másodéves Danyiil Kvjat, aki meghibásodásoktól is sújtva eddig nem tudott sokat az asztalra tenni. „Sebastian sokkal tapasztaltabb volt, de Danyiil gyorsan tanult, és megérti a műszaki aspektusokat” – nyilatkozta csapattársáról Ricciardo. „Azt hiszem, csak egy erős hétvégére van szüksége, hogy elkezdhesse megmutatni teljes potenciálját. Jól dolgozunk együtt, hogy segítsük a csapatot.”

A Red Bull jelenlegi fő problémája a Renault jelentős elmaradása a többi motorszállítóhoz képest. „Tudjuk, hogy ez a szezon már elúszott” – mondta lemondóan Marko. „A legtöbbet kell kimentenünk belőle. Ötödik motor, hatodik motor, ez most teljesen irreleváns. Tudjuk, hogy egy ponton büntetést kapunk, csak abban bízunk, hogy nem a lehető legrosszabb helyen fogjuk, például Monacóban.”

Ricciardo szám szerint már negyedik erőforrásánál tart, amely a jelenleg engedélyezett felső határ. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egy megszólalásában kifejtette, ha kilenc motort engedélyeznének, akkor sikerülhetne büntetés nélkül befejezniük a szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: