DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen tavaly kis híján visszavonult?

Spanyol lapértesülések szerint Kimi Raikkönen 2014 végén komolyan fontolgatta annak lehetőségét, hogy ismét, immár másodszor távozik az F1-ből. Végül talán a csapat győzte meg a maradásról.

A finn Bahreinben hosszú idő után visszatért a dobogóra, és az idén eddig mutatott erős formájával jelezte, hogy még mindig képes a győzelmekért harcolni. Tavaly azonban a spanyol Marca jelentése szerint még ő maga sem volt ebben annyira biztos. Azt írják, hogy noha Raikkönen eredetileg két évre kötelezte el magát a Ferrari mellett, és lépten-nyomon hangoztatták is, hogy ezúttal nem vetnek idejekorán véget az együttműködésnek, a finn mégis közel állt a távozáshoz, miután nem tudott boldogulni az ízlésének nem fekvő autóval, és folyamatosan alulmaradt Fernando Alonsóval szemben.

raikkonen



„Komolyan fontolgatta ezt a lehetőséget” - írja a forrás. „Nem tudta úgy beállítani az autóját, ahogy szerette volna, és emiatt nagyon frusztrálttá vált.”

Végül persze maradt, és a jelek szerint jól is döntött, hiszen idénre nagyot is fordult körülötte a világ, köszönhetően talán a James Allisontól és Maurizio Arrivabenétől érkező támogatásnak. A finn négy futam után az összetett negyedik helyén áll, és a szezonnyitót is csak az elrontott kerékcsere miatt volt kénytelen feladni.

Raikkönen 2009 végén egyszer már távozott az F1-ből, akkor két évet ralizással és más egyéb kategóriák kipróbálásával töltött, bár következő búcsúja már valószínűleg végleges lesz. A finn jelenleg a mezőny legidősebb tagja 35 évével, de visszatérése óta is számos alkalommal, egész pontosan 16-szor végzett már a dobogón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: