DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat sorsfordítónak nevezte Bahreint

A szahírban futott F1-es futam az első olyan verseny volt az évben, melyet az orosz tisztának nevezett - nem csoda, hiszen Melbourne-ben, Sepangban és Sanghajban is műszaki hibák akadályozták.

Pedig az öbölállamban rendezett hétvége sem kezdődött a legjobban, hiszen Danyiil Kvjat már az időmérő edzés első szakaszában kizúgott, és csak a 17. helyről várhatta a másnapi startot. Ahonnan viszont nagyszerű kármentést produkált, és a Malajzia után másodszor is a kilencedik helyen végzett. A különbséget itt az jelentette, hogy Bahreinben végre semmi sem gátolta az előremenetelt, az év második futamán viszont előrébb is végezhetett volna az orosz ifjonc, ha a fékei nem kezdenek el rakoncátlankodni a verseny alatt.



„Nem volt túl rossz futamom, főleg onnan nézve, ahonnan indultam” – idézte Kvjatot a Motorsport.com. „A versenyünk az előre eltervezett stratégián alapult, és az ilyen versenyek végre egy kis mosolyt csalnak az arcomra. Célba értünk, minden simán alakult, és sok információt tudtam szerezni az autóról is. Most arra kell koncentrálnunk, hogy mely területeken tudunk fejlődni. Ez fontos, mert Ausztrália és Kína után nem nagyon sikerült. Ha mondhatom azt, megbízhatóság szempontjából a bahreini volt az első tiszta versenyem idén, innentől pedig jöhet az előrelépés.”

Kvjat nyilatkozatában azt is elmondta, hogy nem csak a Renault-t tartja felelősnek a milton keynes-i gárda idei csapnivaló megbízhatósága miatt. „Nem akarunk ígérteket hallani a Renault-tól, csak szeretnénk látni a fejlődést. Mind a csapatnak, mind pedig a motorunknak előre kell lépni – együtt kell fejleszteni a karosszériát, nekem pedig ki kell elemeznem a versenyt, és gondolkodni azon, hogy hol lehetne előrelépni. Ez persze hosszú folyamat, sok dolog közrejátszik ebben, és reméljük, hogy hamarosan előállhatunk valamivel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: