DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen dobogója sem győzte meg a Ferrarit

A finn versenyző Bahreinben legjobb versenyét teljesítette, mióta visszatért az olasz csapathoz, főnökei azonban ennek hatására sem kapkodnak az F1-es szerződés meghosszabbításával.

A gumikkal nagyszerűen bánó Kimi Raikkönen a befutónál kettéválasztotta a két Mercedest, és mindössze 3,380 másodperccel maradt el a futamgyőztes Lewis Hamiltontól. A szezon első három versenyén kikapott új csapattársától, Sebastian Vetteltől, Bahreinben azonban bemutatta, ő is képes hasonló szereplésre, mint a négyszeres világbajnok. Éppen akkor, amikor a Ferrari egyértelművé tette, bizonyítania kell, hogy 2016-ra is szerződést kínáljanak neki.

„Elégedett vagyok Kimivel, mivel most már hivatalosan is kimondhatom, visszatért. Két erős versenyzőnk van” – mondta a szahíri futam után Maurizio Arrivabene csapatfőnök a finn Turun Sanomat lapnak. „De ez nem jelenti azt, hogy holnap aláírom a szerződést Kimivel, amit egyértelművé is tettem, amikor a dologról beszéltem vele.”



„Ha arról kérdeznek most engem, megérdemli-e a szerződést, azt mondom, hogy igen. De készenlétben kell tartanom őt. Kimi akkor a legjobb, ha kicsit aggódik. Ez egyfajta pszichológiai megközelítés” – árulta el Arrivabene, hogy szándékosan helyez nyomást a 35 éves versenyzőre. „Pillanatnyilag a papír továbbra is fehér. Úgy tűnik, amint megemeltem a tollat, Kimi a dobogón termett.”

Egyesek úgy spekulálnak, hogy Raikkönen távozása esetén a Mercedesszel még mindig nem hosszabbító Lewis Hamilton érkezhet Maranellóba. Arrivabene neki is üzent. „Lewis egy világbajnok, és minden világbajnok arról álmodik, hogy egy napon a Ferrarinak vezethessen. De jelenleg két világbajnokunk van, és nincs szükségünk még egyre” – idézi a csapatvezetőt a német Sky.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: