DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton szerződése és a Ferrari

A Mercedes F1-es istálló csapatfőnöke, Toto Wolff az Autosportnak nyilatkozva elhintette, a Ferrari rohamos fejlődése egyre égetőbbé teszi Lewis Hamilton szerződéshosszabbításának nyélbe ütését.

Véget ért egy újabb F1-es nagydíj, így másnap máris előkerülhetett az elmúlt bő fél év egyik slágertémája, Lewis Hamilton és a Mercedes szerződéshosszabbításának kérdése. A brit jelenlegi kontraktusa ez év végén jár le munkaadójával, és noha mindkét fél számtalanszor elmondta már, hogy nagyon közel a végső megállapodás, ám ezt szerződéses formában egyelőre még mindig nem rögzítették.

Bár Toto Wolff nem akarja sürgetni világbajnoki éllovas pilótáját a döntés meghozatalában, az Autosport riporterének célirányos kérdésére elismerte, hogy a Ferrari rohamosan javuló formája miatt a vb-hadjárat szempontjából jó lenne, ha minél hamarabb pont kerülne az új kontraktus végére, hogy Lewis onnantól tényleg száz százalékig csak a versenyekre tudjon koncentrálni. Tegyük hozzá, ezzel eddig sem volt gond, hiszen a szezon eddigi négy futamából hármat megnyert, és magabiztos, 27 pontos előnnyel vezeti a tabellát csapattársa, Nico Rosberg előtt.



„Természetesen jó lenne minél előbb meghosszabbítani a szerződését, hiszen Lewis egy tényező és egy kivételes fickó az autóban. Úgy gondolom, hogy mint az életben minden döntésnek, ennek is egy nyerő-nyerő szituációnak kell lennie, és jelen pillanatban az is. Nekünk van egy nagyon gyors versenyzőnk, ő pedig kap tőlünk egy nagyon gyors autót” – utalt rá a Mercedes csapatfőnöke, hogy egyik félnek sincs különösebb oka a váltásra, hiszen épp nyerőhullámban vannak. Ráadásul szerinte ezt a hullámot még sokáig meg tudják lovagolni.

„Biztos alapokra épül ez a csapat. Egy olyan szerveződést építettünk ki, amely hosszú távon és fenntartható alapokon sikeres tud maradni. Most, hogy a Ferrari ilyen erősen visszaküzdötte magát az élbolyba, még inkább egy nyerő-nyerő helyzet lenne megtartani Lewist” – tette hozzá Wolff. 

Bár a csapatfőnök erről nyilatkozatában nem beszélt, de a külföldi szaksajtóban az utóbbi napokban olyan találgatások is szárnyra kaptak, miszerint a Ferrari kivetette a hálóját Hamiltonra, akit Vettel csapattársának szánnának Raikkönen visszavonulása/csapatváltása után, amennyiben lesz ilyen. Persze kérdés, hogy ezeknek a pletykáknak van-e egyáltalán bármilyen alapjuk, de nyilván ezek elfojtására is az lenne a legjobb eszköz, ha Hamilton minél előbb szignózná a megfelelő helyen új szerződését a Mercedesszel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: