DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Szenvedés és kettős kiesés a Toro Rossónál

Szomorú véget ért a faenzaiak versenye: előbb Carlos Sainz, majd Max Verstappen is technikai hiba miatt adta fel az F1-es Bahreini Nagydíjat, de Barcelonában vissza akarnak térni a pontszerzők közé.

Az év első három versenyén remekül versenyző Toro Rossósoknak ezúttal kevés lehetőségük adódott, hogy megmutathassák tehetségüket, hiszen mindketten műszaki hiba áldozataivá váltak. Így a Bahreini Nagydíj az első olyan futam lett az évben, ahol mindkét ifjonc kiesett – ezek után jogos lehet Max Verstappen és Carlos Sainz csalódottsága.



„Nem volt éppen pozitív napunk, hiszen a verseny nagyon keményen alakult. Még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mi okozhatta a kiesésemet, de valamilyen elektronikai hiba állhatott a háttérben. Nyilvánvalóan nem így szerettük volna befejezni a hétvégét, de pozitívnak kell maradnunk. Csalódott vagyok, de folytatnunk kell a kemény munkát, mint mindig, hogy Barcelonában erősebben térhessünk vissza. Pontokat kell szereznünk, hiszen oda tartozunk” – nyilatkozta a verseny után a negyedik versenyén harmadik technikai hiba miatti kiesését számláló holland.

A futam első kiesője Carlos Sainz lett, és ő sem repesett az örömtől. „Eléggé csalódást keltő nap volt ez mindannyiunk számára, különösen a tegnapi remek időmérő edzés után. Nem tudom mi történhetett, egyszer csak valami furcsát éreztem az autómon, ami megállásra kényszerített. Egyszerűen nem tudom elrejteni, mennyire szomorú vagyok, hiszen a tegnapi erős nap után ma hiányzott a tempónk. Az európai szezon kezdetére, Barcelonára a legjobbunkat fogjuk hozni – ez a verseny különleges lesz, hiszen otthoni környezetben léphetek majd pályára” – mondta a spanyol pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: