DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton boldog, Raikkönen és Rosberg kevésbé

Lewis Hamilton örült hibátlan versenyének az F1-es Bahreini Nagydíj után , Kimi Raikkönen pedig Nico Rosberg hibáját kihasználva szerezte állt pódiumra - szerintük több is volt a mai futamban.

Lewis Hamilton megismételte 2014-es sikerét, és idei harmadik győzelmével megerősítette pozícióját a pontversenyben – így természetesen boldogan nyilatkozott a verseny után. „Először is szeretném megköszönni a csapatomnak, hogy ilyen nagyszerű munkát végeztek a hétvégén. A Ferrarik komolyan megdolgoztattak minket a pénzünkért, és ezek között a körülmények között a gumikra is nehéz volt vigyázni. Aztán ott voltak még a lekörözött versenyzők is, de szerencsére sikerült mindent összehozni a végére. Nagyon hálás vagyok ezért a győzelemért, és mindenkinek, aki kilátogatott a futamra.”

A futam végén Hamilton a fékjeire kezdett panaszkodni, a dobogón interjúztató Jackie Stewart pedig rákérdezett, mi történt. „A lekörözöttek mögött autózva felmelegedtek a fékjeim, mivel nem tudtam eléggé lehűteni őket, de összességében nem okozott nagy problémát” – tette hozzá a kétszeres világbajnok brit pilóta.



Kimi Raikkönennel eltolt stratégiát próbált ki a Ferrari, s a finn, miután nyert egy helyet Vettel szárnycseréje után, két körrel a vége előtt hibába kényszerítette Nico Rosberget, így először végzett pódiumon a 2013-as Koreai Nagydíj óta – amikor szót kapott Jackie Stewarttól, óriási üdvrivalgás fogadta a népszerű ferrarist. „Nyilvánvalóan soha nem lehet boldog az ember teljesen, ha másodikként végez, de a nehéz évkezdet után végre jó helyre kerültünk.”

„Az utolsó körökben nagyon nyomtam neki, de sajnos elfogytak a körök – örülök a második helynek, de remélem, hogy következő alkalommal, egy kicsit még jobbak leszünk. Örülök, hogy a Ferrari ilyen jól teljesít, hiszen nagy lépést tettünk előre a tavalyi évhez képest. Úgy érzem, jó a légkör a csapatban, jó irányba haladunk, és  sikerül fejlődünk. Egy kis időbe kerül még, de hamarosan mi is odaérünk, hogy a győzelemért harcolhassunk.”

Nico Rosberg versenye nagyszerűen kezdődött, hiszen elrontott rajtja után, vért szagló cápaként szinte azonnal visszaelőzte a Ferrarikat, a végén mégis kicsúszott a kezéből a második hely. „Nagyon élveztem, amikor sikerült megelőznöm a vörös autókat, és a végén még Lewist is megpróbáltam elkapni, de hasonlóan autóztunk. Később aztán egyszerűen elfogytak a fékjeim, kiegyenesítettem az első kanyart, így elveszítettem egy pozíciót Kimihez képest. Ez egy kicsit csalódást keltő volt, de ennek ellenére nagyon hálás vagyok a csapatnak, hiszen remekül összerakták az autót” – mondta a német versenyző, aki ezzel az eredménnyel még távolabb került Hamiltontól a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: