DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen is levadászná Rosberget

A Ferrari számára biztató eredménnyel zárult az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzése, és a vasárnapi versenyen Sebastian Vettelnek akár a győzelemre is, míg Kimi Raikkönennek a dobogóra lehet reális esélye.

Az SF15-T az eddigi versenyhétvégéken ugyanis inkább a futamokon mutatott erősebb formát, így az, hogy Vettel a második, Raikkönen a negyedik helyről indulhat holnap, illetve az, hogy az időmérőn, egykörös tempó tekintetében is viszonylag közel tudtak lenni a Mercedesekhez, sok jóval kecsegtet nekik a versenyt illetően.

Kimi ugyan nem elégedett mai 4. helyével, de bízik benne, hogy vasárnap innen csak előrefelé fog vezetni az útja. „Pozitív napunk volt, habár a 4. hely kicsit csalódás, mert a célom, hogy elöl legyek. Az utolsó köröm elég jól sikerült ugyan, de volt benne egy kis hiba. Az egyik kanyart kicsit szélesre vettem, de szinte semmi időt nem vesztettem emiatt. Nagyon közel volt mindenki egymáshoz. Több volt a tapadás a pályán, mint amire számítottam, ezért utólag visszanézve talán nyomhattam volna neki kicsit jobban, de akkor ezt nem tudhattam. Az autóm jól viselkedett ma, és bár a rajtpozícióm nem ideális, de egy jó kiinduló alapot ad a versenyre. Holnap megpróbálok venni egy jó rajtot, és abból felépíteni egy jó első kört. Ha Rosberg elé tudnék kerülni, az sokat segítene. Meglátjuk, mit tehetünk, de az biztos, hogy a maximumot fogjuk nyújtani” – összegzett Raikkönen.



A Jégember négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel még elégedettebben zárhatta a napot, hiszen a két Mercedest szétválasztva, a 2. helyet szerezte meg a rajtrácson. „Nagy siker a csapatnak, hogy el tudtuk választani a két Mercedest egymástól. Úgy tűnik, megint közeledtünk hozzájuk egy picit, igaz, ezen a hétvégén az egész mezőny összerázódott. Remélhetőleg holnap még közelebb leszünk az 1. helyhez. Az időmérő elején nem voltam teljesen elégedett az autóval, de aztán egyre jobb és jobb lett. Az utolsó kör nagyon fontos volt, és ott sikerült összerakni mindent” – konstatálta jóleső érzéssel Vettel, aki a vasárnapi esélyeit illetően így fogalmaz: 

„Nem tudom megmondani, hogy holnap képes leszek-e megnyerni a versenyt. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csak a szezon negyedik versenye, és mi nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy már most ilyen versenyképesek vagyunk. Lépésről lépésre haladunk előre, és a holnapi versenyen is megpróbáljuk majd a legjobbunkat nyújtani. Ha ez azt jelenti, hogy nyomást tudunk helyezni a Mercedesre, és lesz esélyünk harcolni egyikük, vagy akár mindkettőjük ellen, akkor meg fogjuk tenni ezt, de a célunk továbbra is az, hogy magunkra figyeljünk” – árulta el a Ferrari németje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: