DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williams majdnem elkapta a Ferrarit

Noha sokáig úgy tűnt, hogy a Williams pilótái elkaphatják a Ferrarisok grabancát, végül Valtteri Bottas és Felipe Massa is alulmaradt - de mindketten remek F1-es versenyben bíznak vasárnap.

Végül nem sikerült az eredetileg kitűzött cél a Williamsnél, azaz a pilóták nem tudtak beleszólni a Mercedes és a Ferrari csatájába, de legalább biztosították helyüket stabil harmadik erőként – Valtteri Bottas vezényletével az 5-6. helyen végzett a grove-i egyesület.

„Nem vagyok szomorú az ötödik hely miatt, hiszen ez jelzi, hol állunk. A verseny hosszúnak ígérkezik, és nehezebb lesz, mint ma - a rajt különösen fontos, hiszen az első kanyar gyakran okoz galibát. A csapat szép munkát végzett, a legtöbbet hoztuk ki a gumikból, és felüdítő volt, hogy végre tiszta időmérőt futhattam” – nyilatkozott a finn pilóta.



Felipe Massa a Q2-t a harmadik hellyel zárta, így joggal gondolta, hogy a harmadik részben is valahol itt fog végezni majd. „Remek kört futottam a Q2-ben, ezért csalódott vagyok, hogy ezt nem tudtam megismételni a Q3-ban, hiszen néhány hibát vétettem. Az ötödik pozíció lehetett volna a legjobb, amit elérhetek, de ez is Valtterié lett, de legalább az autóink ott vannak, ahol lenniük kell. Az előzési lehetőségeknek köszönhetően jó verseny várhat ránk, a gumitaktika és a stratégia természetesen nagyon fontos lesz. Örülök a pozíciómnak, hiszen jó helyzetben vagyunk a holnapi, hosszú verseny előtt.”

Az időmérő után a Williams teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley is értékelte a látottakat. „Jó időmérőn vagyunk túl, az autóink 5. és 6. helyen végeztek, és sikerült takarékoskodnunk a gumikkal is. A csapat minden eddiginél jobban dolgozott együtt, hiszen sikerült kihozni a legtöbbet a kvalifikációból. Azonban még egy kicsit javulnunk kell ahhoz, hogy harcba szállhassunk az előttünk lévő autókkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: