DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari a leggyorsabb a hosszú etapokon?

Lewis Hamilton úgy érzi, hogy a Mercedesnek az egykörös tempóban megvan a kellő előnye, így már csak a versenyre koncentrál, ahol a Ferrarik nagyobb veszélyt jelenthetnek rájuk, mint gondolnánk.

Helyszíni elemzők gyakran hasonlítgatják össze a második szabadedzés során is a versenyzők hosszú etapokon futott köreit. A BBC számításai szerint pedig a lágy gumikon futott etapjuk első nyolc körében Sebastian Vettel átlagosan hat tizedmásodperccel gyorsabb volt, mint Nico Rosberg. Ahogy tehát az előző futamokon, úgy most is a lágyabb keverékeken tűnik a Mercedesre igazán veszélyesnek a Ferrari.

Dppi_00115004_155



Lewis Hamilton a második helyen zárta a péntek esti gyakorlást, ám ez az eredmény csak az egykörös, időmérő-szimulációk eredményét tükrözi, és a brit jól tudja, hogy nem ez a legfontosabb.

„Általánosságban egész jól sikerült a két edzés, a hosszú etapok során sikerült megértenünk a gumikat, szóval mindenképpen jobb helyzetben vagyunk a hétvégére, mint Malajziában voltunk. Tudjuk, hogy az időmérős körre megvan a kellő tempónk, így már csak a versenysebességünkön kell dolgozni. Az autó jó érzést keltett, elégedett vagyok vele” - nyilatkozta a brit.

Nico Rosberg aggodalmát fejezte ki azt illetően, hogy a Ferrari a versenyen komoly veszélyt jelenthet rájuk, ezt a véleményt pedig Hamilton is osztja: „Szerintem nagyon közel lesznek. Ahogy én látom, rendkívül erősnek tűnnek a hosszú etapokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: