DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault legalább a kiesést szeretné elkerülni Bahreinben

A Kínai Nagydíj hétvégéjén három Renault-motor is megfőtt a Red Bull két F1-es csapatánál, ezért azonnali, de ideiglenes megoldást tervez a francia gyártó Bahreinre.

Cyril Abiteboul, a rombuszos gyártó motorsport-igazgatója mindenképp javítani szeretne a motorok megbízhatóságán, de beismerte, hogy lehetetlen egy hét alatt az összes hibát kiküszöbölni. A verseny során Danyiil Kvjat és és Max Verstappen autója is látványosan füstölt el, a Renault szerint azonban akár hat hétbe is beletelik majd, amíg sikerül elfogadható megbízhatóságot elérni a két partnercsapatnál.



„Ausztrália óta előre tudtunk lépni teljesítmény és vezethetőség terén, és frusztráló, hogy a motorhibák eltakarják mindezt” – idézte a franciát a Motorsport.com „Komolyan vesszük ezeket a dolgokat, de folytatnunk kell a megkezdett programot, amivel párhuzamosan felfedjük a megbízhatósági problémák okait is. A Kínai Nagydíj óta eltelt rövid idő alatt újraellenőriztük a rendszereinket, hogy Bahreinre már javított motorokkal érkezhessünk. De mivel nagyon kevés idő áll rendelkezésünkre, teljes megbízhatóság nehezen garantálható, de próbáljuk elkerülni az olyan hibákat, melyek a verseny feladásához vezettek Kínában.”

Remi Taffin, a Renault vezető pályamérnöke hozzátette, hogy a Renault már a motorok elkészítése után tudta, hogy problémák adódnak majd. „A teljesítmény optimalizálása mellett elsődleges célunk, hogy kijavítsuk a hibákat Kínára. Kvjat és Verstappen autóján is a belsőégésű motor ment tönkre, viszont eltérő módon – az egyik problémát már sajnos korábban is ismertük. A másik meghibásodás okát még keressük, és Bahreinre – ha ideiglenesen is – de ki szeretnénk javítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: