DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button tette nem maradt büntetés nélkül

Két eset miatt is lendült a versenybírók „kardja” az F1-es Kínai Nagydíj után. Jenson Button és Roberto Merhi két teljesen eltérő vétség miatt kaptak azonos büntetést.

A legritkább esetekben hibázó Button Pastor Maldonado autójának ütközött neki a célegyenes végén, miközben a páros a 12. helyért harcolt. A baleset a venezuelai pilóta versenyének végét jelentette, míg a brit sérült első szárnnyal a 13. pozícióban tudta elvezetni a célig a McLarent. A versenybírók azonnal vizsgálni kezdték az esetet, és félő volt, hogy Button akár rajtbüntetést is kaphat a következő futamra, végül azonban elnézőbbek voltak vele.

Dppi_00115003_528



Buttont öt másodperces időbüntetéssel sújtották, aminek köszönhetően a végeredményben egy helyet veszített Carlos Sainzzal szemben, és a 14. pozícióba csúszott. Emellett két büntetőpontot is kiróttak a britre, így ezzel ő is feliratkozott erre a negatív eredményeket számon tartó listára. A közlemény kiemeli, hogy a pilóta elismerte a hibáját a balesetben.

A Manort az utolsó helyen célba vezető Roberto Merhi szintén öt másodperces időhozzáadást és két büntetőpontot kapott, ő azonban egy teljesen más vétségért. A sportfelügyelők úgy találták, hogy a spanyol a biztonsági autó bevetése során hibázott, amikor túllépte az ilyenkor megszabott minimális köridőt. Mivel mögötte már senki nem érkezett, az ő helyezése nem változott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: