DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Rosberg: Nem valami tökéletes ez a kezdés

Nico Rosberg tudja, hogy gyorsan javítania kell a teljesítményén, ha harcban akar maradni az idei bajnoki címért - annál is inkább, hiszen jelenleg úgy tűnik, idén nem csak egy, hanem két fő ellenfele is lesz.

A német két dobogóval indította a szezont, amitől alapvetően senkinek nem kellene csalódottnak lennie, ám az mégis aggasztó lehet számára, hogy egyik időmérőn és versenyen sem találta a fogást Lewis Hamiltonon, aki így tízpontos előnyre tett szert vele szemben. Eközben pedig a váratlan győzelmet szerző Sebastian Vettel is bejelentkezett a harcba a Ferrarival.

Dppi_00115002_467



Rosberg a sepangi futamon különösen elveszettnek érezte magát, de most igyekszik erőt meríteni abból, hogy Kínában arra a helyszínre érkezik vissza, ahol önmaga és a modernkori Mercedes első győzelmét szerezte meg három évvel ezelőtt.

„A legutóbbi hétvége nem volt valami nagyszerű számomra: nem raktam össze jól a körömet az időmérőn, aztán pedig időt veszítettem a bokszban, ami megnehezítette számomra, hogy elkapjam Lewist. Persze megtanultuk a leckét, és most itt az ideje, hogy ezt hasznosítsuk is Sanghajban” - nyilatkozta a tabella harmadik helyén álló német a Mercedes kínai előzetesében.

„Szeretem azt a pályát, hiszen ott szereztem az első pole-pozíciómat és győzelmemet 2012-ben, az Ezüst Nyilakkal töltött harmadik évemben. Idén, a hatodik közös szezonunk nem indult valami tökéletesen számomra, de elhatároztam, hogy ezen változtatok a következő hétvégén. Persze a csapattársamnak erről teljesen más elképzelése lesz, mint ahogy a piros autóban ülő honfitársamnak is. A pálya azonban mindig is nagyon feküdt nekem, így egy erős hétvégét célzok meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: