DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Anyja nem tágít: Verstappen valójában belga

Max Verstappen szülei pár éve viharos körülmények között váltak el, és a jelek szerint az egyetlen dolog, amiben egyetértenek, az a fiuk pályafutásának támogatása. A nemzetisége már megosztóbb kérdés.

Az ifjú Verstappen apjához hasonlóan holland színekben versenyez a Formula-1-ben, ám azt tudni lehetett róla, hogy Belgiumban született, mivel anyja, Sophie Kumpen is onnan való. A gokartozás révén a versenyzés világában szintén jártas Kumpen azonban most elárulta, hogy fia egyáltalán nem állampolgára annak az országnak, amelynek zászlaja folyamatosan megjelenik a neve mellett.

CBL2oAuVAAEhFNk



„Egyetlen személyi igazolványa van, és az belgiumi. Szeptember 30-án betölti a 18. életévét, és akkor kérelmezheti a holland állampolgárságot. Addig azonban bármit is mondanak, ő belga marad” - jelentette ki határozottan az identitására büszke anya a Het Laatste Nieuws lapnak nyilatkozva.

Persze az, hogy a versenypályán milyen nemzetiségűnek tartanak valakit, attól függ, hogy melyik országban váltotta ki versenyzői licenszét - így lehetett Verstappen holland, amihez pedig bizonyára a karrierjét egyengető apja ragaszkodott inkább, akit saját F1-es évei alatt igazi hősnek, „főnöknek” tartott hazája.

Nem szokatlan azonban, hogy valaki nem annak az országnak a színeit képviseli az F1-ben, mint amelyet az otthonának tart. A jelenlegi mezőnyben is van még egy ilyen pilóta: Romain Grosjean ugyan svájci, de mivel fiatalkora óta Franciaországhoz kötődik a versenyzés révén, a licenszét is ott szerezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: