DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

„Legenda” – Ricciardótól búcsúznak az F1-es pilóták

„Undorító volt, de örülök, hogy veled tehettem meg, cimbora” – írta Lewis Hamilton Ricciardo cipőzéseiről: az F1 egyik legnépszerűbb figurájától búcsúznak a riválisok.

Daniel Ricciardo F1-ből való távozásának bejelentése után a száguldó cirkusz több központi figurája is búcsúüzenetet tett közzé a közösségi médiában, köztük az a Lewis Hamilton is, aki a múlt évtized közepén trónkövetelőként tekinthetett az ausztrálra – de végül nem valósulhatott meg kettejük nagy összecsapása.

shoey



A hétszeres világbajnok így fogalmazott: „Megtiszteltetés volt veled küzdeni az évek során. Sosem fogom elfelejteni a csatákat, a nevetéseket, és hogy a cipődből ittam. Undorító volt, de örülök, hogy veled tehettem meg, cimbora.”

„Azt hagyod magad után örökségként, hogy mindig önmagad maradtál, ami ebben a sportban sosem könnyű. Mindent a legnagyobb mosollyal az arcodon viseltél, én pedig tisztellek ezért. Annyi minden vár még rád, és alig várom, hogy kiderüljön, mit csinálsz majd legközelebb. Mindig számíthatsz rám, haver” – írtam Hamilton, míg Russell úgy fogalmazott, hogy az F1 nem lesz már ugyanaz Ricciardo nélkül.

ricciardo-hamilton

Ricciardo a bejelentés után közzétett egy posztot a közösségi médiában, melyhez számos versenytárs is hozzászólt, akárcsak az egykori nagy ellenfél Mercedes, valamint egykori csapata (jogutódja), az Alpine.

Mercedes: Hihetetlen versenytárs voltál az évek során. Köszönet a sok élvezetes csatáért, és azért a fertőző energiáért, amit a pályán és azon kívül is a sportágunkba hoztál. Enchanté, Daniel!

Lewis Hamilton: Legenda.

George Russell: Haver, hiányozni fogsz!

ricciardo-russell

Fernando Alonso: Jönnek még új kalandok, bajnok!

Alpine: Fontos szerepet játszottál a csapatunk történetében, és bármit csinálsz a jövőben, a mosolyodat sosem felejtjük el. Minden jót, Méhészborz!

Pierre Gasly: Gratulálok ahhoz, amit elértél, bajnok!

ricciardo-gasly

Esteban Ocon: Gratulálok mindenhez, haver, amit elértél a karriered során. Sokat tanultam tőled az együtt töltött idő alatt. Minden jót kívánok neked a következő kalandhoz!

Max Verstappen: Fel a fejjel, haver, sok szép pillanat vár még rád!

Lando Norris: Szeretlek, testvérem!

ricciardo-norris

Oscar Piastri: Gratulálok mindenhez, amit elértél, DR!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: