DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

A Ferrari döntheti el az F1-es vb-harcot?

Günther Steiner Lando Norrisra fogad, de szerinte a Ferrari teljesítménye lehet majd a döntő faktor az egyéni vb-címért zajló csatában.

Ha a szingapúri tempóját tartja, akkor bajnok lehet idén – mondta Günther Steiner, a Haas korábbi F1-es csapatfőnöke, aki azt azért hozzátette, hogy szerinte meglehetősen szerencsés volt a McLaren britje, amiért nem fizetett nagy árat a hibáiért.

„Én Landóra fogadtam” – mondta Steiner a vb-harcról a Red Flags podcastben folytatott beszélgetés során. 

„Amit Szingapúrban láttam, az annyira jó volt. Eltekintve attól a pár alkalomtól, amikor egy kicsit megérintette a falat. Talán elvesztette a koncentrációját? Megpróbált valamit csinálni? Nem tudom, de ez furcsa. Nézd meg Magnussent, egyszer megcsinálja, és máris defektet kap. A másik háromszor is nekimegy a falnak, és nem kap semmit. Ilyen az élet néha.”

f1-verstappen-norris-piastri



Steiner azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a Ferrari autói dönthetnek majd: ha elég sok pontot tudnak elvenni Max Verstappentől, és be tudnak ékelődni közé, valamint Lando Norris közé, akkor nyerhet a brit – ha viszont Verstappen mindig követi a McLarent, akkor nem.

„Szerintem a Ferrari fogja eldönteni, hogy ki lesz a világbajnok, a pilóták bajnoka. Ez arról szól, hogy hány pontot tudnak ellopni Maxtól” – mondta Steiner, akinek van néhány tanácsa a McLaren főnökének, Zak Brownnak. 

„Kedvesnek kell lennie Freddel [Vasseur] és nem szabad agresszívnak lennie. Fred segíteni fog neki abban, hogy pontokat lopjon Maxtól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: