DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Újabb ifjú tehetséget próbál ki a Toro Rosso

Az egyik legígéretesebb ifjú tehetség, a 19 esztendős francia Pierre Gasly májusban, Barcelonában első alkalommal ülhet majd F1-es autóba – Gasly 2013-ban első, tavaly második lett a WSR-ben.

A Red Bull versenyzői akadémiájához tartozó 19 esztendős Pierre Gasly hamarosan megejtheti debütálását egy Formula-1-es autóval. A tavaly Carlos Sainz mögött a WSR 3,5 literes csúcskategóriájának második helyén végző francia tehetség a 2015-ös idény első szezonközi tesztjén ülhet majd be az STR10-be.

gasly



A május 10-i Spanyol Nagydíjat követően megrendezett kétnapos gyakorlás lesz tehát az első alkalom Gasly számára, hogy F1-es autót vezethet. A 2013-ban a WSR kétliteres Európa-kupáját Oliver Rowland és Esteban Ocon előtt megnyerő francia a tavalyi év óta tagja a Red Bull nevelőprogramjának, s az idei szezonban a GP2-ben versenyez majd a DAMS-nál. Csapattársa az az Alex Lynn lesz, aki szerződtetésükkor még szintén Red Bull junior volt, ám azóta már átigazolt a Williamshez.

A Formula-1-ben idén két szezonközi tesztet rendeznek, a másodikra június végén, az Osztrák Nagydíjat követően kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: