DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Olyan pálya jön, amelyet Nasr ismer

A Sauber pilótája F1-es autót is vezetett már Kínában, de még sosem versenyzett ott. Úgy véli, a vonalvezetés kedvezhet a C34-nek, csapattársával együtt célja, hogy újra pontot szerezzen.

Az ígéretes Ausztrál Nagydíj után, amelyen a Sauber istálló kettős pontszerzést ért el, Malajziában kettős nullázás következett, Marcus Ericsson korán kiesett, Felipe Nasr pedig koccanás miatt csupán 12. pozícióban futott be. A páros célja a Kínai Nagydíjon nem is lehet kérdéses, ismét az első tíz között akarnak lenni.

„Tavaly a Kínai Nagydíjon vezettem először első szabadedzésen a Williamsszel” – kezdte Felipe Nasr a Sauber futamelőzetesében rögtön egy olyan kijelentéssel, amely téves. A brazil ugyanis előző évben a Bahreini Nagydíjon kapott először lehetőséget akkori csapatától, minden bizonnyal az zavarta össze, hogy akkor Szahír Sanghaj előtt, ezúttal viszont utána foglal helyet. „Sosem versenyeztem még ezen a pályán, de jó, hogy már korábbról ismerhetem.”



„A pálya magas és alacsony sebességű kanyarok kombinációja, ami igazán igénybe veszi a gumikat, és kihívást jelent, hogy jó egyensúlyt találjunk az autónak. Emellett ezen a pályán található az egész versenynaptár leghosszabb egyenese. Hiszek abban, hogy ez pozitív lesz számunkra, mivel erős végsebességgel rendelkezünk. Mivel a pályán alacsony sebességű kanyarok is vannak, a tapadás szintén fontos lesz” – ismertette az aszfaltcsíkot a 22 éves Nasr. „Várom, hogy pozitív hétvégénk legyen, és újra pontokat szerezzünk.”

Marcus Ericsson hozzá hasonlóan rendelkezik tapasztalattal a pályáról, és ő is pontot érő helyen akar befutni. „A sanghaji pályát ismerem tavalyról, de a gyors és lassú kanyarok kombinációjával nem egy könnyű darab. Néhány kanyar előtt erőteljesen kell fékezni, ezért az autó fékstabilitása nagyon fontos. Azt hiszem, a beállítások hasonlóak lesznek, mint Malajziában, mivel a karakterisztika is hasonló. Tovább szeretnénk fejlődni Sanghajban, és újra pontot szerezni” – mondta a svéd, aki Sepangban első alkalommal jutott be a Q3-ba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: