DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Kész odaadni Bortoletót az Audinak a McLaren

„Ha Mattia odajönne hozzám, nem akadályoznánk meg egy ilyen tehetséget abban, hogy esélyt kapjon az F1-ben” – jelentette ki Andrea Stella.

Továbbra sem dőlt el hivatalosan, hogy ki lesz jövőre a 2026-tól már az Audi gyári csapatává váló Sauber másik versenyzője jövőre Nico Hülkenberg oldalán. Utazó tudósítónk, Mészáros Sándor a Formula Podcast bakui futamértékelő adásában arról beszélt, hogy Valtteri Bottas megállapodhatott a hinwili alakulattal – a műsor az alábbiakban hallgatható meg:

Ugyanakkor néhány hete még az Audi-projekt élére került Mattia Binotto arról beszélt, hogy még sem azt sem döntötték el, hogy tapasztalt vagy fiatal pilótát szeretnének Hülkenberg mellé. Utóbbi kapcsán pedig az elmúlt időszakban – a Williams által a bakui pontszerzése után „felkínált” és beajánlott Franco Colapinto mellett – Gabriel Bortoletót emlegették fő esélyesként.

Bortoleto tavaly bajnok lett a Formula-3-ban, idén pedig újoncként nyújt olyannyira jó teljesítményt a Formula-2-ben, hogy a legutóbbi azeri hétvégén már át is vette az összetettben a vezetést a Red Bull kötelékeibe tartozó Isack Hadjartól, két fordulóval az idényzárás előtt.

Az ifjú brazil ugyanakkor a McLaren juniorprogramjának tagja. Nemrég már szóltak arról híresztelések, hogy a McLaren kész lenne tárgyalni engedni Bortoletót a Sauberrel és az Audival, és erről a wokingiak F1-es csapatfőnöke, Andrea Stella immár nyíltan is beszélt – de azt is megjegyezte, hogy szeretnék azért a kötelékeikben tartani őt:

bortoleto-invicta-f2



„Ugyanazt mondom Gabrielnek, mint a csapatnak: ne a bajnokság állását nézzék, csak a következő kockás zászlóra gondoljanak mindig, egyszerre egy versenyre, és álljanak két lábbal a földön – és ezt is teszi. Számomra hasonlít Oscarra: nemcsak a képességeiben és a dolgok végrehajtásában, amikor az autóban ülve vezetési szempontból, hanem abban is, hogy mennyire alázatosak, mennyire fogékonyak a tanulásra és a csapattal való munkára. Egyszer sem arrogánsak.”

„Ha a tehetséget és a kemény munkát kombináljuk ezekkel az értékekkel és hozzáállással, szerintem akkor fejlődhetsz versenyzőként. Gabriel egy újabb példája ennek a gyors fejlődésnek. Ha a szezonrajtra gondolunk vissza, ugyan voltak olykor hibái, nem feltétlenül a vezetéséből adódóan, voltak kemény problémái, de sosem adta fel, most pedig lépésről lépésre építkezik.”

„Ha Binotto odajönne hozzám, és amikor ilyen tehetséged van, határozottan nem fogod megakadályozni abban, hogy esélyt kapjon a Formula-1-ben. Ugyanakkor egyértelműen szeretnénk megtalálni a módját, hogy a McLaren családban tartsuk, mert úgy vélem, olyan tehetséges, aki a jövőben fontos lehet a McLarennek.”

„Hosszú távon biztosítva vagyunk a két pilótánkkal, nem is lehetnénk elégedettebbek velük, de egyértelműen szeretnénk a McLaren családban tartani őt. De biztos vagyok benne, hogy találnánk megoldást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: