DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Tanultunk a bakui hibából” – Verstappen

Nem tekint pesszimistán a hétvégi Szingapúri Nagydíjra Max Verstappen, aki szerint van miben bízniuk a városi pályán is.

Monza után Bakuban is csak szenvedett Max Verstappen, de ezúttal már jobban nézett ki a Red Bull: az autó nem működött rosszul, nem volt akkora hátrányban a többiekhez képest, mint az Olasz Nagydíjon, de a holland alatt kissé túlgondolták a beállításokat az időmérő előtt.

Az RB20-as túlkeményített futóműve pattogott a lassú kanyarokban, nem volt tapadása, nem tudott könnyedén befordulni, de a jó hír az, hogy tudják a probléma forrását, és orvosolhatják a hétvégi Szingapúri Nagydíjra – ahol megint sok lassú kanyart és kigyorsítást kell abszolválniuk.

SI202409140219_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Verstappen szerint mivel Perez alatt jól működött az autó, így bizakodóak, csak nem szabad megint rossz irányba indulniuk a beállításokkal.

„Tanultunk abból, amit múlt héten Bakuban elrontottunk, és ezen a héten Szingapúrban néhány dolgot másképp próbálhatunk ki” – magyarázta Verstappen a futam előtti felvezetőben.

„A változtatások, amelyeket kezdetben Bakuban eszközöltünk, pozitívak voltak, és jó irányba haladtunk. Úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mit tudunk jobban csinálni, és persze biztosítanunk kell, hogy optimalizáljuk a beállításokat. Fontos lesz, hogy a lassú kanyarokban kicsit jobban kontroll alatt tartsuk az autót, hogy ne ugráljon, és ez remélhetőleg sokat segít majd nekünk.”

„Szingapúr egy klassz pálya, de arra számítunk, hogy ez egy kicsit nagyobb kihívás lesz, mint a múltban” – mondta.

„A verseny általában elég szoros itt, és nyilvánvalóan nagyon meleg és párás. Továbbra is harcolunk a bajnoki címért: csapatként nyerünk és veszítünk, és tovább nyomulunk, megpróbálunk erősebben visszatérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: