DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Menedzser: Raikkönen olyan gyors, mint Vettel

Már két F1-es verseny után felmerült egyesekben a kérdés, Kimi Raikkönen labdába rúghat-e idén Sebastian Vettel ellenében, vagy kénytelen lesz a vízhordó szerepét magára ölteni.

Csapaton belül ugyanis eddig 2-0 az állás Sebastian Vettel javára mind az időmérők, mind a futamok tekintetében, az új csapattag Ausztráliában dobogóra, Malajziában annak a tetejére állt, míg Kimi Raikkönen kieséssel és negyedik hellyel zárta a nagydíjakat. A Ferrari korábbi csapatvezetője, Cesare Fiorio kijelentette, már el is dőlt az istállón belüli sorrend, Raikkönen másodhegedűs lesz idén Vettel mellett.



Menedzsere, Steve Robertson azonban cáfolta ezt a jóslatot, és rámutatott, hogy Raikkönent számos probléma érte az első futamokon, ezért rendelkezik csak harmadannyi ponttal, mint csapattársa (egyébként Fiorio is kiemelte, hogy a finnt túl gyakran sújtja balszerencse). „Erőteljesen hiszek abban, hogy Kimi és Sebastian nagyon hasonló teljesítményre képesek” – mondta a Turun Sanomat lapnak.

„A legfontosabb dolog az, hogy Kimi nagyon elégedett az autóval. A teljes csomag sokkal erősebb, mint előző szezonban volt. Kimi képes volt megmutatni ezt a potenciált pénteken, amire sok ellenfél is felfigyelt” – emlékeztetett arra, hogy az edzésnapon még Raikkönen állt előrébb a csapaton belüli sorrendben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: