DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Meleg volt, a köröm nem volt rossz

Lényegében így értékelte Kimi Raikkönen az F1-es Malajziai Nagydíj első napját, amelyen két kiváló második helyet szerzett. Senki sem állíthatja, hogy túl sokat lát a szabadedzések mögé.

Az első edzésen Nico Rosberg, a másodikon Lewis Hamilton mögött végzett másodikként Kimi Raikkönen – mindkétszer precízen 0,373 másodperccel lemaradva az éllovasoktól –, még a Mercedes-pilóták is elismerték, hogy a Ferrarira figyelni kell a hétvége további részében. A finn az első felvonást tartja eredményesebbnek.

„Ma mindent elvégeztünk, amit terveztünk. Délelőtt jobb volt az érzés az autóval, délután már trükkösebb, a kezelhetőséggel voltak gondjaink, illetve problémák a széllel és hőséggel, de a köridő nem volt rossz. Sajnos a piros zászló pont akkor jött, amikor új lágy gumikkal mentünk ki. Az autó továbbra sem tökéletes, de biztos vagyok benne, hogy javulhatunk holnapra. A beállításon dolgoznunk kell még, hogy minden könnyebb legyen, de a legjobb formánkat fogjuk nyújtani, és majd meglátjuk, hol végzünk a kvalifikáción” – mondta az összesen 46 kört teljesítő finn a csapat sajtóközleményében.



Sebastian Vettel némi meglepetésre elmaradt csapattársától, a 3. és 7. köridőt érte el az edzéseken, az ausztráliai dobogós mindkétszer 0,4-0,5 másodpercet kapott csapattársától.

„Mindent összevetve jó kis nap volt. Forró és csúszós, ami miatt nehéz a gumikkal dolgozni. Nem vagyok teljesen elégedett magammal, túlságosan hajtottam, de nem működött, és végül megpördültem” – utalt a második edzésen történt kicsúszására Vettel. „De ha ki kell választani egy napot, amikor különböző dolgokat akarsz próbálgatni, akkor a pénteket kell választani. Szoros lesz a helyzet közöttünk és a Williams, és talán még a Red Bull között is. A Mercedesnek nem volt tiszta napja, de továbbra is erősek. De most magunkkal kell foglalkoznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: