DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Palmer Kínában vezetheti a Lotust

A Lotus legrátermettebb fiatalja először ülhet autóba hivatalos F1-es eseményen, a Kínai Nagydíj első szabadedzésén két hét múlva, azonban még kérdés, melyik állandó pilóta helyén.

A téma már a csapatok elöljáróinak szervezett pénteki sajtótájékoztatón is előjött, igaz, akkor még nem Jolyon Palmer vonatkozásában. Az egyik kínai újságíró a héten a csapat bűvkörébe lépett fejlesztőpilótáról, Adderly Fongról érdeklődött, majd megkérdezte Matthew Cartert, a Lotus vezérigazgatóját,, hogy a hong kongi vezetheti-e az E23-ast Sanghajban. „Nem, hanem Jolyon Palmer vezethet majd az első kínai szabadedzésen” – fogalmazott röviden és tömören a brit.



A GP2 regnáló bajnoka a szezon előtti teszteken már kipróbálhatta magát a Lotusban, de Kínában végre hétvégén is megkapja a lehetőséget, hogy segítse csapatát, és gyakoroljon egy esetleges beugrásra. „Nagyon örülök neki, hogy visszatérhetek az autóba Kínában, egy szabadedzés keretein belül” – idézte a brit pilótát az Autosport.

„Ez lesz az első hétvégém F1-es autóban, amit már nagyon várok. Soha nem versenyeztem még a sanghaji pályán, így nagyon sok munka van még hátra, de biztos vagyok benne, hogy teljesen felkészült leszek addigra” – tette hozzá Palmer.

Carter – már a sajtószobán kívül – bővebben is nyilatkozott tesztpilótájuk lehetőségéről. „Jolyon nagyszerű munkát végzett a barcelonai teszten, remek visszajelzéseket adott számunkra, és egész nap komoly tempót diktált. A sanghaji első szabadedzés segít neki fejlődni versenyzőként, és a mi előrehaladásunkban is hasznos a munkája – biztosra veszem, hogy komoly teljesítményre lesz képes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: