DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg: Néha előtör bennem a félelem a pályán

Az F1-es Malajziai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóját Fernando Alonso balesete uralta, és amikor éppen nem a spanyol beszélt, a többieket is vele kapcsolatban kérdezték. Így kapott szót Nico Rosberg és Kimi Raikkönen.

Alonso kijelentette, hogy annak ellenére sem fél újra beülni a McLarenbe, hogy barcelonai balesetének okait még mindig nem tárta fel a csapat. Ez adott ötletet az egyik brit újságírónak, aki a szintén jelenlévő két rutinos pilótához Rosberghez és Raikkönen fordult azzal a kérdéssel, hogy ők vajon féltek-e valaha a baleset veszélyétől az autóban.

sepang



„Persze, néha belegondolok, és olykor egy bizonyos fokig a félelem is előtör bennem vezetés közben, de szerintem ez természetes” - nyilatkozta Rosberg. „Ez visszatart attól, hogy megpróbáljam átlépni a határt, viszont semmiképpen sem válok ettől lassabbá.”

A Mercedes pilótája már régen bukott igazán nagyot, legutóbbi hajmeresztő balesetét 2012-ben Abu Dhabiban élte át, amikor ráfutott az előtte lelassuló Narain Karthikeyan HRT-jére. Kimi Raikkönennek ehhez képest frissebb emlékei vannak, ő tavaly Silverstone-ban csapódott nagy tempóval a falnak az első körben, ami után a pályakórházat is meg kellett látogatnia. A Ferrari finnje persze kevésbé volt szentimentális ebben a kérdésben, mint Rosberg.

„Jó néhány balesetem volt már a múltban, és tavaly is egy nem túl szép, de ez mind része a játéknak. Ha hibát követünk el, megfizetjük az árát - az egész csak rajtunk múlik. Ha valaki nem készült fel a kockázatra vagy fél, biztos vagyok benne, hogy rengetegen szívesen ülnének be a helyére. Szóval nem szabad szemet hunyni felette, de szerintem nagyobb esély van a sérülésre a közúti közlekedésben, mint egy versenypályán” - vélekedett Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: