DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az olasz, aki a hétvégén F1-es autót vezet

Arról már múlt héten beszámoltunk, hogy a Ferrari Akadémia egyik ifjú növendéke és a Sauber F1-es istálló idei tartalékpilótája, Raffaele Marciello a hétvégén a Malajziai Nagydíj első szabadedzésén vezetheti a C34-est. Most nyilatkozott is.

A 20 éves pilóta 2010 óta tagja a Ferrari Akadémiának, és a maranellói egylet vezetői idén protezsálták be a szintén Ferrari motorokkal futó Sauberhez mint tartalékpilótát. Ez a szerep a mai F1-ben elméletileg javarészt csak jelképes jelentőséggel bírna, ám a hinwilli egylet konkrét lehetőséget is biztosít az ifjú olasznak, aki pénteken Felipe Nasr C34-esébe pattanhat be az első szabadedzés keretében.

A 2013-as év F3-as Európa-bajnokának, aki tavaly a GP2-ben a 8. helyen végzett, ez lesz a második alkalma egy F1-es autó volánjánál, először 2014 novemberében élhetett át hasonló élményt a Ferrari az évi modelljével.

 



„Izgalmas lesz első alkalommal vezetni a C34-est. Azt hiszem, ez az olaszokat is hasonló izgalommal tölti el, mint engem, mivel jó néhány éve már annak, hogy utoljára olasz pilótája volt az F1-nek” – mondta el Marciello az Autosportnak nyilatkozva, mielőtt hozzátette: „Magabiztos vagyok azt illetően, hogy jó munkát tudok majd végezni, és segíteni tudom a csapatot abban, hogy egy a pályához illő beállítást találjunk az autóval. Személyesen soha nem jártam még Malajziában, de a Ferrari maranellói szimulátorából elég jól ismerem a pályát, és biztos vagyok benne, hogy élőben is gyorsan megtanulom majd azt, amint ott leszek és pályára hajtok az autóval.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: