DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: Más szinten vagyunk, mint tavaly

A Red Bulltól érkezett az idei első futamelőzetes sajtóközlemény, ami egyértelmű jele annak, hogy most már tényleg a 2015-ös F1-es szezon küszöbén állunk. A csapat szoros küzdelemre számít.

A megfiatalított pilótafelállással kezdő energiaitalosoknál immár Daniel Ricciardo jelenti a folytonosságot, aki ráadásul hazai környezetben indíthatja a szezont. A háromszoros futamgyőztes nem ment bele az erőviszonyok feszegetésébe, hiszen tudja, hogy csapatának még van hova fejlődni.

Clipboard_1



„Szeretek hazajönni - a friss levegő adja meg számomra igazán az otthonérzetet” - elmélkedett Ricciardo. „Immár olyan sok időt töltök távol Ausztráliától, hogy akárhol is legyek az országban, otthon érzem magam. Az autók, az akcentus, az étel és az időjárás itt mind különleges.”

„A tesztelés viszonylag jól alakult számunkra. Volt ugyan néhány megbízhatósági gondunk, de rengeteg kilométert futottunk és sokat tanultunk. Még mindig úgy érzem, hogy javulnunk kell egy kicsit, de ehhez éppen az a legjobb módszer, hogy versenyezni megyünk. Készen állok a kezdésre.”

Danyiil Kvjat első futamára készül a Red Bull anyacsapatának színeiben, és reméli, ez a futam is olyan mély nyomot hagy majd benne, mint tavalyi melbourne-i debütálása.

„Az volt az első F1-es versenyem, és tényleg álomszerűnek tűnt, mivel fogalmam sem volt róla, hogy mire számíthatok” - gondolt vissza a 2014-es nyitányra. „Annak a hétvégének az emléke örökre bevésődött a fejembe. Az első futamomon pontot szereztem, ezzel én lettem a legfiatalabb, akinek ez sikerült - emiatt pedig az egész nagyon különleges volt.”

„A téli tesztekből próbáltunk mindent kihozni. Nem mondanám, hogy teljesen problémamentesen ment, de nagyon produktív volt. A csapat tavalyi évéhez hasonlítva egyértelműen egész más szinten vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy szoros csatát látunk majd Ausztráliában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: