DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Így tiltakozik Ecclestone ellen a Ferrari

A barcelonai teszten a Ferrari csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét a főlelátón fényképezték le, erről a szokatlan helyről követte a pályán zajló eseményeket. Mint kiderült, az akció a Ferrari jelképes tiltakozása.

A pletykák szerint ugyanis – nem lett kimondva, de alighanem Bernie Ecclestone nyomására – az Ausztrál Nagydíj szervezői azt tervezik, hogy csökkentik a rajongóknak szóló paddockbelépők számát, ezzel pedig még jobban elszigetelnék a sportot a nézőktől. Erre hívta fel a figyelmet, egyben tiltakozott ellene Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke egy szokatlan módon: a tartalékversenyző Esteban Gutierezzel és más csapattagokkal együtt kiültek a főlelátóra, miközben a pályán a teszt zajlott. Ahogyan a korábban marketingesként dolgozó friss Ferrari-főnök számíthatott rá, a róluk készült fotók azóta bejárták a világhálót.



„Most egy nagy sztorit fogok adni. Úgy hallottam, Ausztráliában még több korlátozás lesz a belépők számát illetően, ez pedig nem elfogadható. Ezért azt mondtam a fiúknak, jól van, ha az a helyzet áll majd elő, hogy a paddock üres lesz, akkor jobb, ha felkészülünk rá, hogy az emberekhez kell mennünk, és a lelátókon ülnünk” – mondta a médiának Arrivabene, szavait az espnf1.com idézi. „Kellemes tapasztalat volt, mert az emberek jól neveltek voltak. Mi a fejhallgatókkal ültünk ott, azon követtük a tesztet. Tiszteletben tartották ezt.”

„Ez egyfajta provokáció, én viszont szeretem az ilyen provokációt” – magyarázta az akció lényegét Arrivabene. „Azt mondtam, muszáj közelebb hozni a Formula-1-et az emberekhez. Ott ültünk közöttük. Nem szeretném most, sem a jövőben üresnek látni a paddockot, ez nem helyes. Az exkluzivitás nem azt jelenti, hogy a paddock üres legyen. Ez az én határozott állításom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: