DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Dennis kérte az FIA vizsgálatát Alonso miatt

A McLaren feje telefonált Charlie Whitingnak az eset után, hogy indítson vizsgálatot, viszont állítása szerint ez korántsem egy széleskörű nyomozás, aminek elsőre tűnik.

Fernando Alonso vasárnapi balesete után három éjszakára kórházba került, a történtek kiváltó okával kapcsolatban pedig számos találgatás merült fel, a McLaren sokáig nem adott magyarázatot – és végül indoklásuk sem elégített ki mindenkit. Az összeesküvés-elméleteket támaszthatta alá, hogy az ügyben még az FIA is vizsgálódni kezdett, annak ellenére, hogy hivatalosan a tesztek nem tartoznak hatásköre alá.

Ron Dennis, a McLaren Csoport elnöke azonban lerántotta a leplet erről a vizsgálatról: a nemzetközi szövetség nem súlyossága és rejtélyessége miatt kezdett érdeklődni a baleset miatt, hanem éppen azért, mert ő kérte meg őket. Ráadásul elemzésük csupán arra fog kitérni, hogyan működött a sisak és a többi biztonsági eszköz a McLarenen.



„Személyesen léptem kapcsolatba az FIA-val, Charlie Whitinggal hétfőn, és azt javasoltam, hogy nézzék át a szituációt. Tehát újra elmondom, az FIA szerepvállalása miattunk van. Én kezdeményeztem a párbeszédet az FIA-val, abszolút nincsen problémánk azzal, hogy mindent meg kell mutatnunk nekik.”

„Ez azonban nem az FIA nyomozása. Az FIA-t az érdekli, hogy a sisak pozícióját ellenőrizze a struktúrákhoz képest. Mindent meg akarunk osztani az FIA-val, amit mi tudunk” – magyarázta Dennis, aki arról is kifejtette véleményét, miért keltett ekkora visszhangot a baleset. „Fernandóval történt, Spanyolországban, ezért elképzelhetik, hogy minden orvos bele akar folyni valamiféle diagnosztikai folyamatba. Mi hagyjuk, hogy ez a dolog teljesen kibontakozzon, de ő tökéletesen van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: