DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: A legkisebb nyoma sincs a hibáknak

A Williams megbízhatóság terén tavaly is az egyik legjobbnak számított az F1-es mezőnyben, és úgy tűnik, 2015-ben is hasonló formát várhatunk tőlük. Felipe Massa alatt még egyszer sem állt meg az autó.

Dppi_00215003_361



A brazil az idei barcelonai tesztek eddigi legjobb idejével zárt a csütörtöki tabella élén, amikor délután kereken 1:23,500-nál állította meg az órát. A Williamsre eddig nem volt jellemző, hogy túl sok kört futottak volna az egyes napok során, de ma Massa is átlépte a 100-as határt és a második legaktívabb lett Marcus Ericsson mögött.

A 33 éves pilóta  elégedetten nyilatkozott a nap végén, és ha bármire is következtetni lehet a szavaiból, akkor idén ismét egy olyan Williamsre kell felkészülnünk, amely ritkán romlik el.

„Jó napunk volt, amely során az autó megfelelően viselkedett” - mondta. „Amikor kipróbáltuk az új lágy gumikat, tovább tudtunk gyorsulni. Az FW37-es egyetlen jelét sem mutatta a meghibásodásnak, és ez a helyzet egészen azóta, hogy megérkeztünk Jerezbe. Rengeteget dolgozunk, és úgy tűnik, ennek köszönhetően folyamatosan előrelépünk. Már csak egy napom van hátra az első versenyig, szóval a szombat fontos lesz számomra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: