DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A jövőbe látó Stevens már a rajtrácson lenne

A Marussia utódcsapata tegnap megnevezte egyik versenyzőjét, Will Stevenst, aki a Caterham utolsó futamáról lehet ismerős. A legfontosabb számukra most az, hogy el tudjanak készülni a szezonnyitóig.

A Manor tegnap adta ki közleményét, amelyben megjelölte szándékát, hogy már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon rajthoz állna, és ezen dolgozik minden erejével. Emellett két versenyzőjének egyikét is megnevezte: ő Will Stevens lesz, az elmúlt években WSR 3.5 kategóriában nevelkedő 23 éves brit versenyző, aki a tavalyi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a Caterham színeiben ejtette meg F1-es bemutatkozását.

Érdekes, hogy Stevens egy nyilatkozatában már januárban arról beszélt, hogy többet nem akar utánpótlás-kategóriákban versenyezni, csak a Formula-1 érdekli – egészen hasonló forgatókönyv valósult meg, mint amilyet felvázolt.



„Nagyon izgatott vagyok, hogy láthatom, minden összeáll a Manornál az óriási erőfeszítések után, melyeket a csapat megmentésébe fektettek. Nem lett volna lehetséges a hihetetlen támogatás nélkül, amelyet a beszállítóinktól kaptunk, valamint a sporton belülről, de elsősorban a Manor dolgozóinak fantasztikus csapatától, akik éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy biztosítsák, készen állunk Melbourne-ben indulni” – idézi a fiatal versenyzőt a crash.net.

„Köszönet a csapatnak, hogy bíztak bennem, és alig várom, hogy láthassam a sok kemény munka jutalmát, amikor két hónap múlva felállunk a rajtrácsra” – zárt a Manor Marussia versenyzője. Az istállót valószínűleg így fogják hívni, mivel fel kell tüntetniük elődjük, a Marussia nevét, ha annak tavalyi két pontjáért járó díjakra igényt tartanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: