DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Briatore: Alonso nem emlékszik a balesetre

A kétszeres F1-es bajnok korábbi csapatfőnöke szinte megismételte a McLaren által elmondottakat. Alonso normális, ám balszerencsés balesetet szenvedett, az okáról szóló pletykák tévesek.

A McLaren tegnap kiadott közleményében tisztázta az elmúlt éjszakát is kórházban töltő Fernando Alonso balesetének körülményeit és okait. Ezzel sikerült megnyugtatni az áramütésről és mérgező gázokról szóló spekulációk miatt aggódó rajongókat, ugyanakkor azt is beismerték, lehetséges, hogy a spanyolnak ki kell hagyni az utolsó, csütörtökön kezdődő tesztet. A csapat után a pilótával jó kapcsolatot ápoló Flavio Briatore is megszólalt korábbi védence állapotáról.

„Csak egy baleset volt. A telemetriából, amit látunk, úgy tűnik, megpróbálta az autót a pályán tartani. Ez a pályafutása második komoly balesete, az első 2004-ben volt, amikor nagy becsapódás érte Sao Pauolóban” – mondta az egykori Renault-főnök az olasz Rai rádiónak. Az említett brazíliai eset valójában 2003-ban történt.



„A fontos az, hogy minden kórházi teszt negatív eredménnyel zárult. Nem emlékszik a balesetre, de ez normális. Azt hiszem, holnap kiengedik” – nyilatkozta még hétfőn az olasz, aki a McLarenhez hasonlóan tagadta, hogy az ERS zárlata áramütést okozott volna. „Nem értem ezeket a történeteket, ez egy normál baleset volt.”

„Sajnos az ilyen dolgok megtörténnek, még egy olyan versenyzővel is, mint Fernando. A G-erők hatalmasak. Máskor sokkal látványosabb balesetet szenvedsz, és nem történik semmi” – mondta Briatore a bukásról, amelyről azóta animáció is készült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: