DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso még egy éjszakát kórházban maradhat

Miközben sokan még mindig azt találgatják, hogy pontosan mi történt tegnap Fernando Alonsóval az F1-es teszten, nem lehet kizárni, hogy a spanyolnak még egy éjszakát kórházban kell töltenie.

Fernando Alonso a vasárnap éjszakát egy barcelonai kórházban töltötte, miután egy rejtélyes balesetben megsérült az előszezonbeli tesztsorozat 8. napján. A spanyol versenyző a pálya 3-as és 4-es kanyarja közt hagyta el a pályát, s bár autója alig sérült meg, őt magát a mentést követően helikopterrel vitték kórházba.

Egy a helyszínen tartózkodó fotós, Jordi Vidal szerint, aki képeket is készített az esetről, a spanyol pilóta viszonylag hosszabb időre elveszítette az eszméletét: „Az orvosok megérintették a sisakját, ám ő nem reagált. Ez körülbelül tíz percig így volt” – mondta Videl az AS-nek a versenyzőről, akinek esetét csapata, a McLaren „szokványos” balesetnek minősítette.

A helyszínen azonban meglehetősen vad pletykák láttak napvilágot a történtekről, aminek Sebastian Vettel szavai is táptalajt adtak, hiszen a négyszeres bajnok elmondása szerint Alonso lassan hagyta el a pályát, s furcsának nevezte az esetet. Egyes feltételezések áramütésről szóltak, míg mások szerint egy meghibásodott akkumulátorból mérges gázok jutottak a spanyol szervezetébe, de hozzá kell tennünk, hogy mindkét lehetőség igen valószínűtlen.

Eric Boullier szerint az ütközéskor Alonso agyrázkódást szenvedett, s pusztán ezért van szükség a kórházi ellátásra. Bár a baleset kívülről nem tűnt komolynak, több forrás is egybehangzóan állítja, hogy a 15G-s kritikus határértéket túllépte a spanyol testére ható erő, sőt az Antena 3 értesülései szerint a 30-at is, ami már kimondottan nagy G-erőt jelent.

Az Autosprint Alonso edzőjét, Fabrizio Borrát idézi, aki a lap állítása szerint elismerte, hogy pilótája zaklatott volt az eset után, így nyugtatókra volt szükség a szállítás során. Erről menedzsere, Luis Garcia Abad nem tett említést, azt pedig kimondottan tagadta, hogy a kétszeres világbajnok egészségi gondokkal küzdve ült autóba, és esetleg ez okozta volna a balesetet.

„Az ütközés a fallal, az okozott mindent. Most már jól van, és nyugodt” – mondta Abad, aki azt is elmondta, hogy lehetséges, hogy hétfőn még nem engedik ki a spanyolt: „Megfigyelés alatt fog állni a következő 24-48 órában. Az a legfontosabb, hogy mindvégig eszméleténél volt” – emelte ki a menedzser, majd amikor azt kérdezték, hogy az eset befolyásolhatja-e Alonso eheti vagy esetleg melbourne-i szereplését, a következőt válaszolta: „Rendben van, nem hiszem, hogy bármi gond lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: