DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

„Az autónk nem kezeli jól a buckákat, itt pedig sok van belőlük” – Verstappen

Idén biztos Q3-as szereplést vár magától és a csomagtól a holland, ám kétségek övezik a Red Bull versenytempóját – az egyensúly továbbra is probléma a világbajnok csapatnál.

2023-ban tizenegyedikként, a Q2-ben távozott a Szingapúri Nagydíj időmérőjén a szezont domináló Max Verstappen – végül az ötödik helyre tudott felzárkózni a futamon. A holland az idei szezonban bízik a Q3-as szereplésben: a tavalyi hibákból építkezne az élmezőny többi részével szemben.

A Formula.hu helyszíni jelenlétében így fogalmazott a csütörtöki sajtónapon a regnáló világbajnok: „Egyértelmű, hogy nem nézünk könnyű hétvége elébe. De mindig lehet tanulni a tavalyi, ugyan azon a helyszínen futott futamokból, hiszen vannak dolgok, amiket lehetett volna jobban csinálni.”



„Most is ezt próbáljuk alkalmazni – nem gondolom, hogy hirtelen a legjobb fordulónk lesz az évben, ám a bakui módosítások segítettek a csomagunk stabilitásán. Erre tudunk építkezni, szerintem nem fog gondot okozni az autónak, hogy itt egy kicsit buckásabb az aszfalt.”

A bakui hibák ismétlődnek?

Azerbajdzsánban több, mint egy perces hátránnyal szelte át a célvonalat a bajnoki tabella éllovasa a győztes Oscar Piastri mögött – Szingapúrban hasonló jellegű problémákra számít, így minél hamarabb megoldást kell találniuk rájuk: „Az autónk egyszerűen nem kezeli jól a kerékvetőket és a huppanókat – ezen a helyszínen pedig sok van belőlük, ezért az egyensúlyt a helyére kell raknunk.”

Arra a kérdésre pedig, hogy a szombati időmérőn képes lesz-e a Q3-ba kerülésre, így felelt: „Igen, remélem. Pontos helyezést nem tudok mondani, amire esélyünk lehet, de biztosan jobb teljesítményt fogunk nyújtani, mint tavaly. Azt is számításba kell vennünk, hogy a mezőny sokkal szorosabb lett – de egyértelműen a Q3 a célom, ott pedig meglátjuk, mire leszünk elegek.”

„Mentálisan nem kell felkészülnöm – csak az autót akarom gyorsabbá tenni, és az egyensúlyát helyrehozni” – felelte Verstappen a világbajnoki esélyeket latolgató kérdésekre. „Ha sikerül ezt a csapattal orvosolnunk, ismét versenyképesek lehetünk. Nem titkos ez a szándékunk: ha találunk egy kis plusz teljesítményt az autóban, könnyebb lesz az életünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: