DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Colapinto felkészültnek érzi magát a szingapúri hőségre

Az újonc argentin szerint a hazájában megszokott klíma segít neki a soron következő verseny forróságát elviselni – emellett a Vowles-féle audis terveket is véleményezte.

Két futam, a másodikon már négy pontot is szerzett: így debütált Franco Colapinto a Williams csapatával. A fiatal argentin ígéretes teljesítményt nyújtva küzd egy állandó ülésért a csúcskategóriában – ám a soron következő versenyhétvége extra kihívás lehet számára.

A rendkívüli páratartalom és a magas hőmérséklet – főleg a pilótafülkén belül – még erőteljesebb felkészülést igényel a versenyzőktől. Mivel Colapinto a szezon második felében debütált, kétségek merültek fel a felkészültségét illetően – ám az argentin szerint nem lesz gondja.



A Formula.hu helyszíni jelenlétében így értékelte első pontszerzését, és a felkészültségét övező aggályokat a Williams újonca: „Nagyon jó volt! Persze, még nem tudtam hazamenni Argentínába, de biztosan ott is örültek az eredménynek. Remek teljesítmény a csapattól is, csodás volt látni, hogy mindenki ennyire örült. Otthon is élvezték a futamot, természetesen én is: azonban most teljesen Szingapúrra koncentrálok, megpróbálunk ismét pontszerző helyen végezni.”

„Hatalmas kihívás lesz nekem, hiszen a hőség és a páratartalom is megnehezíti a dolgunkat – nem volt időm teljesen felkészülni ezekre a körülményekre, de szerintem készen állok az első futamomra ezen a pályán. Katar is rendkívül megterhelő fizikálisan, itt pedig a páratartalom nagyon erős, de talán Argentínában is hasonló, így nem szenvedek annyira. Izgatott vagyok, hogy itt lehetek, csapatként szerintem jól fogunk szerepelni.”

„Két nagyon forró futam van mögöttünk, így kicsit felkészültebbnek érzem magam – nem az a helyzet, hogy hideg versenyek után kell a szingapúri körülményeket megszoknom. Meglátjuk, hogy reagálok rá, de úgy érzem, nem lesz gond.”

Egy hétszeres világbajnok dicsérete

A bakui pontszerzését követően Lewis Hamilton személyesen is, és Instagramon is dicsérő szavakkal illette mind Oliver Bearman, mind Colapinto teljesítményét. Az argentin így reagált a hétszeres bajnok szavaira: „Különleges volt, főleg, amikor kiszálltam a futam végén az autóból és találkoztunk.”

„Életemben először harcoltam Lewis ellen egy versenyen – ő a Formula-1 történelmének a része. Az pedig, hogy küzdhettem vele, egy olyan pillanat a karrieremben, aminek nagyon örülök. Kedves volt, a szavaira örömmel fogok visszaemlékezni.”

Folytatás 2025-ben?

A remek debütálást látva James Vowles csapatfőnök az Audi csapatánál szerezne 2025-re ülést Colapintónak, hiszen a Williams biztos pilótapárossal vág neki a következő szezonnak. Erről így véleményezett az újonc: „Nem tudtam erről, nem láttam ezeket a híreket. Jelenleg a Williams csapatánál vagyok, remek munkát végzünk együtt – arra koncentrálok, hogy erősen fejezzük be a szezont, és, hogy sokat tanuljak.”

„A jövő évről semmit sem tudok, de nem is erre fókuszálok: hanem arra, hogy ezt a lehetőséget, amit James és a Williams adott nekem, a lehető legjobban kihasználjam. Persze, remek lenne a Formula-1-ben maradni, de egyelőre örülök ennek az esélynek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: