DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Vettel: A Mercedes tűnik a legjobbnak, de…

A német versenyző kiemelte, a teszten látott viszonyok sokszor különböznek attól, ami az első F1-es versenyen történik. Ezért nem jelent sokat, hogy egyelőre a Mercedest tartja a legerősebbnek.

Annak ellenére, hogy a címvédő Mercedes még egyetlen igazán gyors kört sem teljesített a hét eddigi tesztnap során – egy edzésen sem fűződött hozzájuk a legjobb idő, ellentétben a Ferrarival, Sauberrel, Lotusszal és Red Bull-lal –, Sebastian Vettel szerint továbbra is ők állnak az erősorrend élén, és jelentik a mércét minden rivális számára.

„Inkább várnék és figyelnék, sok minden azon múlik, hogy hol leszel a versenyeken” – mondta a német világbajnok, aki nem tulajdonít nagy jelentőséget az előszezonban látottaknak. „Tavaly a Mercedes volt a legerősebb a teszteken, de ha két évvel ezelőtt megkérdeztem volna, ki tűnik a legjobbnak a tesztelés alapján, egészen különbözött volna az első versenyen tapasztaltaktól.”



Vettel utalt arra, hogy jóslatokba már csak az új motorszabályok miatt is nehéz bocsátkozni, hiszen a gyártók szezon közben is fejleszthetik erőforrásaikat, míg tavaly február után már nem lehetett változtatni rajtuk. „Amint mondtam, lehetetlen olvasni a teszteredményekből, nem csak az üzemanyagszintek, de a motorfejlesztések miatt is. Senki sem tudja, mit fognak mások hozni. Mindenkinek vannak saját tervei, de nehéz őket megtudni” – mondta Vettel, aki azt vallja, még mindig a Mercedes „a csapat, amelyet le kell győzni”.

Vettelhez hasonlóan az uralkodó világbajnok, Lewis Hamilton sem kötne fogadásokat pusztán a teszteredmények alapján, ám úgy érzi, a Ferrari, Red Bull és Williams is javult tavalyhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: