DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Massáék halálra unták magukat

Ezt így ilyen nyíltan persze nem mondták ki csapatuk hivatalos sajtóanyagában, de hát mind Felipe Massa, mind Valtteri Bottas nyilatkozatából lerí, ami amúgy is nyilvánvaló: azt az F1-es pilótát eddig még nem találták föl, aki élvezi, ha szinte minden kör végén a bokszba kell hajtania…

Márpedig a Williamsnél ma a bokszkiállások és a kerékcsere-procedúra gyakorlása volt napirenden. Massa délelőtt 55, Bottas 49 kört tett meg a pályán, és kis túlzással alig volt közte két olyan, amit nem szakítottak meg bokszkiállással. De hát olyan ez, mint az iskola, van, amit senki nem szeret megtanulni, de azt is muszáj mindenkinek bemagolni! Ennek jegyében telt ma Massáék napja.

„Délelőtt mentem néhány kört az autóval, de az én szemszögemből nézve ez vajmi kevés hasznomra vált. A nap programja abból állt, hogy a kerékcsere-procedúrát gyakoroltuk, ami egy nagydíjra menve mindig fontos. Pozitívum, hogy most már erre is felkészült a csapat, és velünk, főállású pilótákkal gyakorolta ezt be, így teljes lesz az összhang. Az egész folyamatnak nagyon gyorsnak kell lennie, és ezt csak gyakorlással tudjuk elérni” – mondta el a nap végén Massa.



Csapattársa, a délután munkába álló Bottas ásított egyet, és így folytatta: „Egész nap a bokszkiállásokat gyakoroltuk. Nehéz volt a kör maradék részében bármilyen benyomást szerezni az autóról, főleg úgy, hogy szinte végig használt gumikon mentem, és az egyetlen normális etapomat a nap végén futottam, amikor már nagyon hűvös volt az aszfalt. A csapatnak és nekem is hasznos volt, hogy begyakoroltuk ezt is. Az Ausztrál Nagydíj néhány hét múlva itt van, és nekünk a verseny összes elemére fel kell készülnünk, így erre is. Minden bokszkiállás nagy jelentőséggel bír, úgyhogy jó erre is felkészülni” – mondta el a finn. 

Az mindenesetre jó hír lehet a Williams szimpatizánsai számára, hogy az, hogy már most egy ilyen apró részterület csiszolására tudtak fókuszálni, alighanem azt jelenti, hogy jól állnak autójuk felkészítésével, és ha most kezdődne a szezon, valószínűleg ők akkor is jó helyzetben lennének a többiekhez képest. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: