DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamiltontól Vettelig: őket láthatjuk ma a pályán!

Reggel 9 órakor kezdetét vette a barcelonai kollektív F1-es teszt utolsó előtti, harmadik napja. Ma is kétszer négy óra tréning vár a mezőnyre, a beharangozott esőnek egyelőre nyoma sincs. Lássuk, kik vannak ma soron!

A regnáló világbajnok Lewis Hamilton már péntek délután újból munkára jelentkezett azok után, hogy csütörtök délelőtt betegsége miatt ideje korán be kellett fejeznie az aznapi tesztet. Az influenza azóta többé-kevésbé a múlté, így a brit elvileg ma már teljes programot futhat a W06-tal.

A Mercedes számára mindenesetre megnyugtató lehet tudat, hogy tartalékpilótájuk, Pascal Wehrlein is ott köröz a pályán a Force India átmeneti versenygépével, és amint azt csütörtökön is láttuk, bármikor visszakérhetik őt a kiscsapattól, amennyiben a helyzet úgy kívánja.

Az eddig az előszezonban remeklő Ferrari volánjánál a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel váltja ma Kimi Raikkönent, aki a hétvégét már újszülött csecsemője, Robin és felesége, Minttu Virtanen boldog kötelékében töltheti. Vettel számára nem indult ilyen jól a nap, hiszen első kivezető körén a hideg gumikon kipördült és a kavicságyban ragadt a Ferrarival, így piros zászlóval indult az edzés.

A McLarennél Fernando Alonso produktív pénteki napja után ma újra Jenson Button a soros, és ha minden igaz, az új MGU-K rendszer is megérkezett a Hondától, így elvileg most már elkezdhetik picit feljebb tekerni a motorteljesítményt és a sebességre koncentrálni.

A Williams a rossz időtől tartva B-programra helyezte ma magát, és elsősorban a bokszkiállásokat, kerékcseréket fogja gyakorolni – mindkét pilótájával. Délelőtt Felipe Massa, délután Valtteri Bottas fog menetrendszerűen megérkezni a bokszba az FW37-essel. 

A Red Bullnál Danyiil Kvjat, a Toro Rossónál Max Verstappen, a Lotusnál Pastor Maldonado, a Saubernél Marcus Ericsson tölti ma a körök szaporításával, és az adatok gyűjtésével a napot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: