DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso júniusban tartaná a szezonnyitót

Abban az esetben ugyanis a McLaren-Honda száz százalékos felkészültséggel kezdhetné meg az F1-es idényt. Három hét azonban aligha lesz elég ugyanerre.

A McLaren tegnap zárta a 2015-ös tesztszezon eddigi legeredményesebb napját, Fernando Alonso 59 problémamentes kört teljesített, és csak 1,4 másodperccel maradt el Daniel Ricciardo legjobbjától. A spanyol igazán pozitív hangvétellel értékelte péntekjét, de tudott pesszimistábban is nyilatkozni, például ha arról kérdezték, milyen felkészültséggel érkeznek meg majd az ausztrál szezonnyitóra.



„Úgy megyünk Ausztráliába, hogy bárcsak júniusban vagy júliusban lenne, de ehelyett márciusban van, én pedig nem tudom, hogy készen fogunk-e megérkezni oda” – idézi az Autosport a kétszeres világbajnokot. „Amiben biztos vagyok, hogy a tőlünk telhető legjobb állapotban fogunk megérkezni.”

„Már csak hat napnyi teszt választ el minket Ausztráliától, ezért itt az ideje, hogy magasabbra emeljük a szintet, és elkezdjünk tanulni az autóról. Csak 20 nap van hátra. Meglátjuk, milyen felkészülten fogunk megérkezni, de boldog vagyok az előrelépésekkel, amiket eddig tettünk” – fogalmazott Alonso.

Úgy tűnik, szombat nem fogja az előző naphoz hasonlóan segíteni a McLarent: Jenson Button autója megállt a pályán, a brit mindössze 12 körnél tartott félidőnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: