DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A Ferrari továbbra is csak két futamot akar nyerni

„Két verseny megnyerése siker lenne, három tökéletes, ha pedig négyszer győzünk, mezítláb fogok futkározni a maranellói dombokon” – beszélt a Ferrari várakozásairól Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

Amikor januárban a Ferrari 2015-ös autója, az SF15-T bemutatkozott a nyilvánosság előtt, az istálló új csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene két futamgyőzelmet jelölt meg elérendő célnak. A tavalyi eredmények tekintetében úgy tűnt, ez is nagy kihívást jelent az istálló számára. Csakhogy azóta hat tesztnap eltelt, az autó pedig Jerez után Barcelonában sem futott még másodiknál rosszabb köridőt. Az olaszokkal egyre többen számolnak tényezőként, akár a Mercedes kihívójaként, ebből a nézőpontból pedig már nem is tűnik olyan nagy falatnak a két elsőség. Arrivabene új nyilatkozatában azonban rámutatott: két lábbal a földön kell maradni.

„A munkám az, hogy hogy újraépítsem a csapatot, nyugodt környezetet hozzak létre, és gondoskodjak róla, hogy a csapat minden tagjának elszántságát eredmények jutalmazzák majd” – mondta Arrivabene, aki sajátos példával illusztrálta, hogy jó úton haladhat: tréfásan arról beszélt, végre mosolyogni látta Kimi Raikkönent.



„Sosem hittem olyan dolgokban, mint a téli bajnoki cím. A lábunkkal a földön kell maradnunk. Ahogy már decemberben is elmondtam, két verseny megnyerése siker lenne, három tökéletes, ha pedig négyszer győzünk, mezítláb fogok futkározni a maranellói dombokon” – mutatott rá, hogy a mérce továbbra is változatlan. „Két fantasztikus versenyzőnk van, akik jó barátok is. Ez csak kedvezhet a csapatnak.”

Arrivabene még egyszer kitért a csapat tagjainak elszántságára, akik nagy áldozatok árán is a közös sikeren dolgoznak. „Újra ki szeretném emelni, hogy a legfontosabb számunkra, hogy tartsunk össze. Ezt láttam azoknak a szemében, akik december 24-én és 31-én is dolgoztak, a háttérben pedig a motorok hangja szólt a Jingle Bells helyett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: