DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Begyorsult végre a Williams is

Felipe Massa a harmadik helyet szerezte meg a második barcelonai F1-es tesztnapon, ám alig egy tizeddel a legjobb idő mögött. A csapat módosította hátralevő tesztbeosztását.

A Williams istállót sokan a Mercedes lehetséges legnagyobb 2015-ös ellenfelének jelölték meg – köztük az érintett címvédők is –, ennek ellenére a két téli teszten eddig nem sokat mutattak, rendszeresen a középmezőnyben végeztek köridők tekintetében. Pénteken megtört a sorozat, a Susie Wolffot váltó Felipe Massa ugyanis csak 0,098 másodperccel maradt el Daniel Ricciardo legjobb idejétől. Ráadásul a brazil szerint még mindig sok tartalék rejlik bennük.



„Az autóban sok potenciál van, ma realizáltuk ennek egy részét, de még mindig sok munka vár ránk” – értékelt az alakulat sajtóközleményében. „Bármiféle váratlan probléma nélkül sikerült befejeznünk a napot. A délutáni, gumikkal való munka során sok adatot nyertünk, amelyeket most meg kell vizsgálnunk. Fontos, hogy még több kört tegyünk az FW37-be.”

Rod Nelson vezető tesztmérnök elárulta, mi az autó hirtelen feltámadásának oka: „A fókuszunk a megbízhatóságról és hosszabb etapokról most került át a teljesítményorientáltabb tesztekre. Elégedett vagyok, ahogyan az autó eddig teljesített Barcelonában.”

Az eredeti tervek szerint holnap Valtteri Bottas ülhetett volna a Williamsbe, míg vasárnap – Wolff tegnapi bevetéséből fakadóan –, ketten osztoztak volna rajta. Ehelyett szombat délelőtt Massa, délután Bottas vezethet, és a vasárnap lesz a finn pilótáé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: