DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Kilenc óra munka: Alonso majd kiugrik bőréből

A spanyol rendkívül pozitív nyilatkozatot adott a McLaren-Honda eddigi legeredményesebb napja után. Szerinte fordulópontot jelenthet ez az alkalom, innentől gyorsabban halad majd felzárkózásuk.

Ahhoz képest, hogy a McLaren az előző nap tapasztalt MGU-K-val kapcsolatos probléma miatt csak óvatosan bocsátkozott jóslatokba arról, mennyi időt tölthetnek ma a pályán, végül a legeredményesebb napjukat zárták: Fernando Alonso 59 kört teljesített, hetedik ideje 1,4 másodperccel maradt el Daniel Ricciardo legjobbjától. A spanyolt egészen feltüzelte az előrelépés.

„Csodálatos nap volt ez számomra, vezethettem az autót, és felfedeztem a benne rejlő potenciál egy részét. Nyilvánvalóan még mindig voltak korlátozások a motoron és a teljes erőn, de az autó határozottan jobb volt, mint Jerezben” – idézi a crash.net a világbajnokot. Kiemelte, most nem kellett megcsúszva kezdeni, se hamarabb lehúzni a rolót. „9-kor kezdtünk és délután 5.45-kor zártunk, ami végre jó hír. Kipróbálhattuk az autóban rejlő potenciál egy részét, sok rendszert próbáltunk ki, amit korábban nem sikerült. Minden körrel új dolgokat fedezünk fel.”



„Amikor Jensonnak problémája volt, és nehéz napot zártunk, akkor talán kissé pesszimistább voltam” – tért ki Alonso a tegnapi nehézségekre. „A mai nap végre mindenkinek megmutatta, a csapatnak, a fiúknak Angliában és Japánban, hogy a helyes irányba tartunk. Az autóban potenciál van, függetlenül a korlátozásoktól, a kocsit jónak és gyorsnak érezzük. Még mindig a fejlesztés korai szakaszában vagyunk, de nagyon érdekes lesz, és kihívást jelent majd.”

Alonso abban is biztos, hogy a felzárkózás tempója innentől kezdve felgyorsul. „A tesztelés felénél tartunk, hat nap eltelt, hat hátravan, ezért előrelépéseket kell tennünk. Tudjuk, hogy 60 kört tettünk meg, kevesebbet, mint mások, ezért biztosan hosszú út van még hátra. De fejlődünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: