DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Ricciardo: Még több lovacska van odabent

A Jerezben szenvedő Red Bull gondjai varázsütésre eltűntek Barcelonában, ahol Daniel Ricciardo harmadik időt autózott, és úgy érzi, tovább javulhatnak. A Mercedes és Ferrari tempója szerinte Melbourne-ig ki fog tartani.

Az ausztrál pilótánál csak Pastor Maldonado és Kimi Raikkönen teljesített jobb köridőt, a leggyorsabb venezuelaitól 0,536 másodperccel maradt le. Az első, jerezi tesztelésen minden napra jutott egy probléma a csapatnál, ezeknek most nyomuk veszett, amelyet jól bizonyít, hogy versenyzőjük 59 kört teljesített műszaki problémától mentesen.



„Azt hiszem, a nagyobb problémák már megjavultak, most a finomhangoláson a sor, és azon, hogy vezethetőbbé tegyük a kocsit” – idézi a gpupdate.net a médiának nyilatkozó Ricciardót. „Általános problémák terén OK volt a nap. Nem tettünk meg 100 kört, de motort sem kellett cserélnünk, és semmi nagy nem történt, mint Jerezben. Úgy érzem, több erő van még az autóban, amit használhatunk, még ezen kell dolgoznunk. De úgy érzem, több lovacska rejtőzik odabent, ami biztató!”

A Ferrarit ismét az élen találjuk, ráadásul Kimi Raikkönen közepes abroncson futotta meg legjobb körét, míg Ricciardo a lágyon. „A Ferrari ismét erősnek tűnik, egészen jónak. Abban is biztos vagyok, hogy a Mercedes ott lesz, ezek ketten diktálják eleinte a tempót. Meglátjuk, hogy kitart-e Melbourne-ig. Szerintem igen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: