DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

„Nem sokáig beszélnek már a koromról”

Ez a mondat egy kéményseprőcég szlogenje is lehetne, ám valójában a holland újonc, Max Verstappen száját hagyta el a minap, amikor a legfiatalabb F1-est az életkoráról kérdezték.

A holland Max Verstappen, akinek szerződtetése és közelgő bemutatkozása nagy vihart kavart az elmúlt fél évben, úgy érzi, hogy az életkorával kapcsolatos téma lassan kiapad majd – addig pedig igyekszik minél kevesebbet foglalkozni vele, hogy mit írnak róla a lapok. A 17 esztendős versenyző a francia Auto Hebdo című lapnak nyilatkozott:

„Nem olvasom el, amit rólam írnak, legyen az akár jó, akár rossz. Eleinte voltam gondjaim az interjúkkal is, de most már jobb a helyzet. Az életkorom pedig, tudod... Nem fognak sokáig beszélni róla” – mondta a holland, akiről csapata, a Toro Rosso technikai igazgatója, James Key szuperlatívuszokban beszélt nemrég, egyenesen azt állítva, hogy ő a legjobb, akit csak látott.

verstappen_jerez



Keyt különösen lenyűgözték Verstappen technikai ismeretei, amiről az ifjú holland szerényen ezt mondta: „Ez az apámnak köszönhető. Mindig sokat beszélgettünk a motor és a kasztni beállításairól. Már nagyon fiatal koromban elkezdte elmagyarázni, hogyan állítja be versenyautóit” – mondta az újonc, majd hozzátette:

„Amikor elkezdtem az F3-ban versenyezni, a tanácsai még fontosabbak lettek. Már az előtt tudtam, hogy mi történik majd, ha ezt vagy azt csinálom, hogy egyáltalán beszálltam volna az autóba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: