DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Coulthard: Vettelnek meg kell vernie Raikkönent

Nem ismétlődhet meg a Daniel Ricciardótól elszenvedett csapaton belüli kudarc, máskülönben a négyszeres F1-es világbajnok pályafutása törhet félbe – vélekedik David Coulthard.

Sebastian Vettelt a múltban egyetlen csapattársnak sem sikerült legyőznie, egyedül Mark Webber tudott közel kerülni hozzá 2010-ben – szezon végén azonban az akkor még csak 23 éves német kerekedett felül, és szerezte meg zsinórban négy világbajnoki címe közül az elsőt. 2014-ben aztán minden megváltozott, új csapattársa, Daniel Ricciardo a versenyek többségében maga mögé utasította Vettelt, és háromszor is nyert, míg a német egy alkalommal sem.

Vettel idén távozik a Red Bulltól, és a Ferrarihoz csatlakozik, ahol Kimi Raikkönen csapattársa lesz. A finn világbajnokot tavaly Fernando Alonso hagyta ott nagy különbséggel. David Coulthard szerint amennyiben Vettelnek új csapattársát sem sikerül megvernie, az akár pályafutásába is kerülhet.

„Gyorsabbnak kell lennie. Ha nem az, akkor őszintén megmondom: a karrierje foroghat kockán” – nyilatkozott a 13 nagydíjat megnyerő skót a német Sport Bildnek, aki épp Vettel elődje volt a Red Bullnál.



Eközben Ricciardo arra próbált választ találni, minek köszönheti, hogy rögtön első évében szárnyalt a Red Bullnál – korábban sosem versenyzett élcsapatnál. „Eddig mindenféle autóhoz sikerült alkalmazkodnom, amit vezetnem kellett. Talán azért van, mert szeretem az új kihívásokat. Nem tudom, hogy hol lehet a határ. Talán egy raliautóval nem működne, de az együlésesekben mindig sikerült” – mondta az ausztrál a brazil Totalrace-nek. Ezt a tulajdonságát igazolja, hogy nemrég a Top Gear műsorban sikerült Lewis Hamilton pályacsúcsát megdöntenie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: