DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Az Audi a Red Bull megvételén gondolkodik?

Időről időre felröppennek hírek a német gyártó F1-es szerepvállalásával kapcsolatban - a legutóbbi épp a Red Bull megvásárlásáról szól, az energiaitalosoknak pedig nagyra törő terveik vannak.

Az ilyen pletykáknak általában mindig a Red Bull az „áldozata”, hol motorszállítóként, hol gyári partnerként merül fel az Audi neve velük kapcsolatban – a legutóbbi, és talán az eddigi legvadabb jövőképpel a mértékadó német Auto Motor und Sport állt elő.

Ahogyan az utóbbi idők hírei, így a mostani is Stefano Domenicalit jelöli meg origóként. Az egy éve még a Ferrari csapatfőnökeként tevékenykedő olasz már a négykarikások alkalmazásában áll, sokak szerint azért, hogy feltérképezze az F1-et számukra, mint lehetséges hirdetési platformot.



A Red Bull viszont folyamatosan problémákkal küzd a Renault motorjait illetően, így első lépésként megfelelő opció lenne a gyártó számára a négyszeres világbajnok gárda, mint kísérleti nyúl, de az AMuS szerint a Red Bull céljai ettől is komolyabbak: egyszerűen eladják a csapatot az Audinak, Dietrich Mateschitz pedig megindítja harcát a kereskedelmi jogok tulajdonlásáért, hogy a saját arcára formálja a száguldó cirkuszt.

Azonban, a legnagyobb akadályt Bernie Ecclestone jelentheti, aki legendásan rossz viszonyt ápol Ferdinand Porsche unokájával, Ferdinand ­Piech-hel, az Audit is márkái között tudó Volkswagen AG felügyelő bizottságának elnökével. Kérdés, hogy ez egy újabb pletyka, amin ismét lehet hosszan csámcsogni a tesztszezon kellős közepén, vagy ezúttal tényleg van valami valóságalapja?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: