DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Dennis Sennával nosztalgiázik a japánoknak

A McLaren feje ismét az első Honda-korszak sikereit emlegeti, miközben beszélt rövid és hosszú távú célokról, a szabályok komplikáltságáról és kulturális különbségekről is.

„Ahogyan megvitattam kollégáimmal, Arai-szannal és Ito elnökkel, készen állunk a kihívásra, és sikeresek leszünk” –ütött meg bizakodó hangnemet Ron Dennis, a McLaren Technológiai Csoport vezérigazgatója a Japánban, Hondával közösen tartott sajtótájékoztatón. Az F1-es csapat és a motorgyártó fényes közös múlttal rendelkezik, Ayrton Senna és Alain Prost révén 1988 és 1991 között uralták a Formula-1 mezőnyét.

„A történelem azt mutatja, hogy a Honda mindig sikerrel jár. A 80-as évek McLaren-Hondájának eredményei azok, amelyeket megismételni tervezünk. Remélhetőleg a nem túl távoli jövőben ismét itt leszek magukkal, és egy világbajnoki címet ünnepelünk” –ecsetelte tovább az ambiciózus terveket Dennis. „Egészen biztos vagyok benne, hogy adott időn belül nyerni fogunk. Az első kihívás egy nagydíjon szerzett győzelem, rövidtávon pedig versenyképesen célba érni Ausztráliában, a lehető legjobb eredménnyel.”



Rámutatott arra is, a szabályok miatt a Honda a sport egy nehéz időszakát választotta a csatlakozásra. „A Honda fenomenális szinten elkötelezett, a feladat pedig, amely 2015-ben vár ránk, hatalmas. A riválisok egy évvel előttünk járnak, amely megnöveli a kihívást, a szabályok pedig sosem voltak még ilyen komplikáltak. Nem csupán az elsődleges funkció specifikációja, de ott van az ERS és KERS is. A rendszereknek kommunikálniuk és együttműködniük kell, hogy optimális teljesítményre lehessenek képesek.”

„Ez nem sokban tér el attól a kihívástól, amelyet a különböző kultúrák közös munkája jelent. Bizalmat kell kiépítenünk egymással, és ezen dolgozunk már két éve, miközben a közeledő első nagydíjunk előtt egyre több nyomás nehezedik ránk a rajongók, versenyzők, szponzorok és média részéről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: