DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A Williams nem tudja, hol áll a Red Bull

Arra számítanak, hogy a Mercedes ismét dominálni fog, a Ferrari pedig velük harcol a második helyért. Arra azonban tippelni sem tudnak, hol lesz majd az F1-es erősorrendben tavalyi riválisuk, a Red Bull.

Az energiaitalos csapat autói álcafestést viseltek a jerezi tesztelésen, emellett pedig valós teljesítményüket is sikerült elrejteniük. Problémák sokasága miatt az RB11 csak 166 kört tudott megtenni négy nap folyamán – összehasonlításként: a csúcstartó Mercedes 516-ot –, az összesített köridők tekintetében Daniel Ricciardo csak a 12. helyet érdemelte ki, Danyiil Kvjat mögött pedig egyedül a két McLarent találhatjuk. Míg a Ferrari remekléséből a Williams arra következtet, hogy egész szezonjuk erős lesz, a Red Bullt illetően semmivel sem lettek okosabbak.



Az istálló technikai igazgatója, Pat Symonds a német Auto Motor und Sportnak elemezte az erőviszonyokat. A Williams látványtalan tesztszereplése ellenére biztos benne, hogy a második helyért küzdhetnek, közvetlenül a Mercedes mögött, akiktől ismét dominanciát vár. A Ferrari nagy ellenfelük lehet a második pozícióért. A Red Bullt azonban nem tudja besorolni.

„Olyan keveset voltak a pályán, hogy nagyon nehéz megítélni őket” – mondta az energiaitalos istállóról, amely tavaly a bajnokságban megelőzte a Williamst, felváltva bizonyultak a Mercedes legközelebbi üldözőinek. „Mi ott vagyunk, ahol lenni akarunk. Nyilván nincs irányításunk afelett, mit tesznek az ellenfelek, de úgy tűnik, hogy pillanatnyilag a Mercedes behúzva tartja a kéziféket. A Ferrari látszólag egy jó ugrást tett meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: